DOLAR
32,3634
EURO
34,6830
ALTIN
2.390,69
BIST
10.167,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
29°C
Antalya
29°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
25°C

İsrail askerleri Gazze’den çekilecek mi? Ateşkes görüşmelerinde son durum

Antalya Bilet…

İsrail askerleri Gazze’den çekilecek mi? Ateşkes görüşmelerinde son durum
REKLAM ALANI
31.01.2024 07:59
0
A+
A-

İsrail askerleri Gazze'den çekilecek mi? Ateşkes görüşmelerinde son durum

İsrail Gazze’ye yönelik saldırılarını 117 gündür sürdürüyor. Ateşkes konusunda çabalar sürerken İsrail başbakanı Binyamin Netanyahu bir kez daha Gazze’den birliklerini çekmeyeceklerini duyurdu. Hamas lideri İsmail Haniye önceliklerinin İsrail güçlerinin Gazze’den tamamen çekilmesi olduğunu belirtti. 7 Ekim’den bu yana ölen Filistinlilerin sayısı 26 bin 751’e yükseldi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Hamas’la olası bir ateşkes anlaşmasının koşullarıyla ilgili basında çıkan haberlere ilişkin konuştu. Netanyahu, “İsrail, güçlerini Gazze’den çekmeyecek. İsrail Gazze Şeridi’nden güçlerini çekmeyecek veya binlerce Filistinli mahkumu serbest bırakmayacak.” dedi.
Savaşı tüm hedeflerine ulaşmadan bitirmeyeceklerini vurgulayan Netanyahu, “Bu Hamas’ın ortadan kaldırılması, tüm rehinelerimizin geri dönmesi ve Gazze’nin artık İsrail için bir tehdit oluşturmamasını sağlamak anlamına geliyor.” diye konuştu.
Hamas’la İsrail arasında ateşkes ihtimali hafta sonu Paris’te yapılan İsrail, ABD, Mısır ve Katar’lı yetkililerin katıldığı bir toplantıda gündeme geldi.
ABD basınına göre teklif edilen 6 haftalık ateşkes, Gazze’den serbest bırakılan her bir rehine karşılığında Filistinli 3 mahkumun salıverilmesini içeriyor. Ancak anlaşmanın gerçekleşmesinin, iki tarafın Gazze’deki İsrail askerleri konusunda anlaşmaya varıp varamayacağına bağlı olduğu belirtiliyor.
Hamas lideri İsmail Haniye toplantıda kendilerine yapılan yeni ateşkes teklifi üzerinde çalıştıklarını söyledi. Ancak önceliğinin İsrail güçlerinin Gazze’den tamamen çekilmesi olduğunu bildirdi.
Öte yandan İsrail, daha önce Hamas’a karşı başarı elde ettiğini duyurduğu kuzey Gazze’de yeni bir saldırı başlattı. Kuzeyde çatışmaların artmasının, İsrail’in Hamas’ı yok etme kampanyasının planlandığı gibi gitmediğini gösterdiği yorumları yapıldı.
Gazze’nin güneyindeki Han Yunus çevresinde çatışmalar yoğunlaşırken, İsrail, kuzey Gazze’deki sivillerin güneye tahliyesini istedi. Gazze Şeridi’nin en büyük şehri, hava saldırılarıyla hedef alındı. İsrail tankları da kentin doğu bölgelerini bombaladı. Ölenler ve yaralananlar oldu.
İsrail ordusu Lübnan’ın güneyindeki Hizbullah hedeflerini de vurdu. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant İsrail askerlerinin, Lübnan’la olan kuzey sınırı yakınında çok yakında harekete geçeceğini duyurdu. Hamas’a karşı savaşın aylar süreceğini söyledi.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI