DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
27°C
Antalya
27°C
Açık
Pazartesi Açık
25°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Şimşek: Yapısal reformlar programın olmazsa olmazı

Antalya Bilet…

Şimşek: Yapısal reformlar programın olmazsa olmazı
REKLAM ALANI
31.01.2024 16:16
0
A+
A-

Şimşek: Yapısal reformlar programın olmazsa olmazı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İSO 2024 Yılı Olağan Toplantısı’nda konuşuyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İSO 2024 Yılı Olağan Toplantısı’nda konuşuyor.

Bakan Şimşek’in açıklamalarından öne çıkanlar: Yapısal reformlar programın olmazsa olmazıdır. Büyüme ve enflasyon arasında bir gerilim yok, bu gerilim olsa da kısa vadelidir, konjonktüreldir, kalıcı değildir, sürdürülebilir yüksek büyüme için enflasyonun düşük olması lazım.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Enflasyonun yer çekime karşı mücadele edeceğine inanmıyorum tek ön koşul var bu program sabırla uygulanacaktır. Bu program bir ekip tarafından siyasi de bir programdır. Bu program cumhurbaşkanının önderliğinde ortaya konmuştur. Geçici bir heves değildir.

Bütçe açığındaki harcamaların üçte ikisi depremden kaynaklıydı. Yapısal dönüşüm için kaynak ayırmak gereklidir. Bunun için mali disiplin tesis edilmelidir. Daha düşük risk primi, daha yüksek kredi notlarına kavuşmasının önemli ön koşullarından biri mali disiplindir.

Para politikasındaki normalleşme gelecek enflasyonu çıpalayacak düzeyde olacaktır. Ocak ayındaki enflasyon son 12 ayın enflasyonudur, gelecek 12 ayın değil. 

Verginin tabanını büyüteceğiz, genişleteğiz. Verginin hakkıyla alınmadığı alanlarda çaba göstereceğiz. Şu anda çalışmalar var, düzenleme gerektiren hususlar var.

2024’te OVP’de öngördüğümüzün altında bütçe açığı ile kapatmak için elimizden geleni yapacağız. Türkiye, geçici bir deprem şokuyla karşı karşıya.

Makrofinansal istikrarın önemli bir bileşini de dünya ile olan dengemizin sürdürülebilir bir patikada olması. Türkiye’nin hedeflerinden biri kırılganlığı azaltmak için rezer birikimidir.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI