DOLAR
32,2657
EURO
34,7432
ALTIN
2.400,29
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
27°C
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

Çin enflasyonunda 15 yılın en hızlı düşüşü

Antalya Bilet…

Çin enflasyonunda 15 yılın en hızlı düşüşü
REKLAM ALANI
08.02.2024 11:14
0
A+
A-

Çin enflasyonunda 15 yılın en hızlı düşüşü

Çin’in enflasyon ocak ayında yüzde 0,8 düşüş kaydetti. Bu rakam son 15 yılın en sert düşüşü olarak kaydedildi.

Çin’de enflasyon son 15 yılın en hızlı düşüşünü kaydetti. Çin Ulusal İstatistik Bürosu verilerine göre tüketici fiyatları (TÜFE) ocak ayında bir önceki yıla göre yüzde 0,8 düştü. Ülkede enflasyon üst üste dördüncü ayında düşerken, 2009’dan bu yana en sert daralmasını yaşadı. Piyasalar, enflasyonda yüzde 0,5 düşüş tahmin ediyordu. TÜFE aylık bazda ise yüzde 0,3 artışla beklentilerin altında kaldı. Enflasyondaki sert düşüş emlak sektörü ve borsadaki çöküşün yanı sıra ihracat gelirlerindeki zayıflama ile mücadele edilen bir döneme denk geldi. Analistler, politika yapıcıların dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde yatırımcı güvenini canlandırmak için karşılaştıkları zorlukların altını çizdi.

Ülkede üretici fiyatlarındaki düşüş de devam etti. Üretici fiyat endeksi ocak ayında yıllık bazda yüzde 2,5 geriledi. Ekonomistler, uzun süreli deflasyonun iş dünyası ve tüketici güvenini zedeleyebileceği konusunda uyardı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Antalya Bilet

REKLAM ALANI