DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C

Çocuklara tecavüz edenler hadım edilecek

Antalya Bilet…

Çocuklara tecavüz edenler hadım edilecek
REKLAM ALANI
08.02.2024 16:42
0
A+
A-

Çocuklara tecavüz edenler hadım edilecek

Madagaskar parlamentosu, pedofililerin işledikleri suçlardan dolayı ameliyatla hadım edilmesini içeren yeni yasayı onayladı. Yeni yasa tasarısı, Kazakistan’ın çocuklara tecavüz edenlerin cinsel organlarının ameliyatla alınmasını öngören benzer bir yasayı duyurmasından birkaç gün sonra ortaya çıktı.

Madagaskar parlamentosu 2 Şubat’ta, çocuklara tecavüz edenlerin hadım edilmesini içeren bir yasayı onayladı. Eski yasaya göre reşit olmayan birine tecavüz etmekten suçlu bulunanlar 5 ila 20 yıl arasında zorunlu çalışma cezasına çarptırılıyordu. Ancak yeni yasa, 10 yaşın altındaki bir çocuğa tecavüz etmekten suçlu bulunanların “ameliyatla hadım edileceğini” ve ömür boyu hapis cezasına çarptırılacağını belirtiyor. Kurban 10 ile 13 yaşları arasındaysa suçlu kimyasal olarak hadım edilecek ve 15 ila 20 yıl zorunlu çalışma cezasıyla karşı karşıya kalacak. Tecavüzcü reşit olmadığında ise hadım cezası almayacak. Tasarı, geçen ay Madagaskar Devlet Başkanı Andry Rajoelina tarafından önerildi ve partinin geçen yılki yeniden seçim kampanyasında en önemli kampanya vaatlerinden biri haline geldi.

KİMYASAL HADIM YETERİNCE CAYDIRICI DEĞİL Kazakistan, pedofililerin “kimyasal olarak hadım edildiği” mevcut yasanın çocuklara tecavüz edenleri caydırmadığı yönündeki şikayetler üzerine 6 Şubat’ta pedofillerin “cerrahi olarak hadım edilmesine” yönelik yasa tasarısını duyurdu. Yasa tasarısı, kendisine dondurma karşılığında para teklif eden bir pedofilinin istismarına maruz kalan beş yaşındaki Erkezhan Nurmakhan’ın ölümünün ardından geldi. Daha önce de sabıkası bulunan 48 yaşındaki Saidolim Gayibnazarov, ömür boyu hapis ve kimyasal hadım cezasına çarptırıldı. Kazakistan İçişleri Bakan Yardımcısı Igor Lepikha, cerrahi hadımlığın “tartışmalı” olduğunu söyledi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Antalya Bilet

REKLAM ALANI