DOLAR
32,3409
EURO
34,8363
ALTIN
2.402,79
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
27°C
Antalya
27°C
Açık
Pazartesi Açık
25°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Güney Kore: “Dior çanta skandalı” siyasi bir hamle

Antalya Bilet…

Güney Kore: “Dior çanta skandalı” siyasi bir hamle
REKLAM ALANI
08.02.2024 09:30
0
A+
A-

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, Güney Kore’nin First Lady’sinin lüks çanta hediyesini kabul ederken çekilmiş casus kamera görüntülerinin, “siyasi bir hamle” olarak sızdırıldığını savundu.

Güney Kore’de First Lady Kim Keon-hee’nin, Dior marka bir çantayı hediye olarak kabul ettiğini gösteren gizli kamera görüntüleri ülke siyasetinin gündemine oturmuştu. “Dior çanta skandalı”, ülkede Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol ve iktidar partisini seçim öncesi zor durumda bıraktı. Seçimlerin nisan ayında yapılacağı ülkede, iktidar partisinin parlamento çoğunluğunu elde etmesinin tehdit altına girdiği belirtildi.

Başkan Yoon Suk Yeol, konu hakkında yaptığı bir açıklamada, eylemin “üzüntü verici” olduğunu söyledi ancak özür dilemedi. Başkan, seçimler öncesinde iktidar partisini rahatsız eden bu sorunu çözmek için baskı altında. Yerel medyanın “Dior çanta skandalı” olarak adlandırdığı olayla ilgili ilk yorumları, vatandaşları hayal kırıklığına uğrattı ve muhalefeti kızdırdı. Geçtiğimiz yılın sonlarında, First Lady Kim Keon Hee’nin, bir papazdan 3 milyon won’luk yani 2 bin 200 dolar değerinde bir Dior çanta kabul ettiğini gösteren bir video sızdırılmıştı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Papaz, First Lady’nin çantayı kabul ettiği görüntüleri Eylül 2022’de gizli bir kamera kullanarak filme aldı.

VİDEO PLANLI OLARAK SIZDIRILDI İDDİASI Güney Kore Başkanı videonun bilinçli ve planlı bir zamanda sızdırıldığını vurgulayarak, “Video genel seçimlerin yaklaştığı bir zamanda, olayın gerçekleşmesinden bir yıl sonra kamuya sızdırıldı, dolayısıyla bunu siyasi bir manevra olarak görebiliriz” ifadelerini kullandı. Başkan Yoon eşinin çantayı kabul etmesi konusunda ise sadece, “Papazın hediyesini soğukkanlılıkla reddedememesi, eğer buna sorun dersek, sorunlu bir hareketti ve bu biraz üzücü” yorumunda bulundu. Bazı analistler, skandalın Başkan Yoon’un muhafazakar Halkın Gücü Partisi’nin Nisan ayında yapılacak parlamento seçimlerindeki şansını tehdit ettiğini söylüyor. Video, partinin anket sonuçları iyileşmeye başladığında kamuya sızdırılmıştı. Muhalefetteki Demokrat Parti, Başkan Yoon’un halkın samimi özür beklentisini karşılayamadığını söyledi. Parti sözcüsü Kwon Chil-seung, “Başkanın utanmaz tutumu umutsuz. Hatasını kabul etmeyi ve halktan özür dilemeyi reddeden bir başkanın kendini beğenmişliğini daha ne kadar izlemeye devam edeceğimizi söylemek zor” ifadelerini kullandı. Antalya Bilet

REKLAM ALANI