DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
38°C
Antalya
38°C
Açık
Pazar Açık
38°C
Pazartesi Açık
38°C
Salı Açık
37°C
Çarşamba Açık
35°C

İsrail’in yeni hedefi Lübnan mı? En büyük tümen sınıra gönderiliyor

Antalya Bilet…

İsrail’in yeni hedefi Lübnan mı? En büyük tümen sınıra gönderiliyor
REKLAM ALANI
11.02.2024 15:57
0
A+
A-

İsrail'in yeni hedefi Lübnan mı? En büyük tümen sınıra gönderiliyor

İsrail medyasına göre ordu, en büyük tümeni Lübnan sınırına kaydırma kararı aldı. Gazze’de bulunan tümenin manevra birimlerinden oluştuğu belirtildi.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi’nin, ordunun en büyük düzenli tümeni olan 36. Zırhlı Tümen’i Gazze Şeridi’nden Lübnan sınırına nakletmeye karar verdiği bildirildi. İsrail ordu radyosunun haberine göre, geçtiğimiz günlerde Genelkurmay’da tartışmalar yaşandığı ve İsrail Ordusu Güney Bölge Komutanı Tümgeneral Yaron Finkelman’ın, Hamas üzerindeki askeri baskıyı artırma amaçlı olarak İsrail ordusunun en büyük düzenli tümeni olan 36. Tümen’in Gazze Şeridi’nin merkezinde kalması yönünde çağrıda bulunduğu belirtildi.

Operasyon Dairesi Başkanı Tümgeneral Oded Basyuk’un ise Gazze’deki 36’ncı tümeni herhangi bir senaryoya hazır olması için kuzeye kaydırmak gerektiği fikrini paylaştığı kaydedildi. Haberde, Genelkurmay Başkanı Halevi’nin, 36. Tümeni Gazze’den çekip Lübnan sınırına nakletmeye karar verdiği vurgulandı. Haberde, manevra birimlerinden (zırhlı, piyade ve mühendislik birlikleri) oluşan 188’inci Tugay, 7’nci Tugay, Golani Tugayı, Etzioni Tugayı ve Piyade Alayı’nı içeren tümenin naklinin zamanlamasına ilişkin bilgi paylaşılmadı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Antalya Bilet

REKLAM ALANI