DOLAR
32,2917
EURO
34,6648
ALTIN
2.404,28
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
25°C
Antalya
25°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
29°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
26°C

ABD’de sürücüsüz taksi isyanı: Kalabalık grup tarafından ateşe verildi

Antalya Bilet…

ABD’de sürücüsüz taksi isyanı: Kalabalık grup tarafından ateşe verildi
REKLAM ALANI
13.02.2024 11:34
0
A+
A-

ABD'de sürücüsüz taksi isyanı: Kalabalık grup tarafından ateşe verildi

ABD’da faaliyet gösteren sürücüsüz taksiler yeniden gündemde. San Francisco’da kalabalık bir grup yolunu kestiği sürücüsüz taksinin camlarını kırıp, aracı ateşe verdi. Geçtiğimiz yıl, bu taksilerin güvensiz olduğu ve şehir trafiğinde kaosa yol açacağını savunan bir grup, araçları hareket edemez hale getirenbir eylem başlatmıştı.

Geçtiğimiz yıl yaz aylarında alınan bir kararla ABD’nin San Francisco kentinden sürücüsüz taksiler ilk kez 24 saat hizmeye başladı. 

Ancak bu taksilerin güvensiz olduğu ve şehir trafiğinde kaosa yol açacağını savunanlar var ve bu araçlara karşı eylem yapıyorlar. 

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Son olarak Google’ın ana kuruluşu Alphabet’in sahibi olduğu sürücüsüz taksi şirketi Waymo’nun araçlardan biri saldırıya uğradı. 

Hafta sonu kalabalık bir grup tarafından önü kesilen sürücüsüz robotaksinin camları kırılarak ateşe verildi.

Saldırının neden gerçekleştiği henüz bilinmiyor ama iddialara göre trafik tıkanıklığı neden olduğu belirtilen aracın üstüne çıkarak ön camını kıran biri olayların fitilini ateşledi. 

Bunun ardından kalabalık grup aracın diğer camlarını da kırarak içeri attıkları havai fişekle yanmasına neden oldu. 

Şirketten yapılan açıklamaya göre araçta sürücü ya da yolcu bulunmuyordu ve bir yaralanma yaşanmadı. 

İLK MÜDAHALE DEĞİL

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında bir grup tarafından yollardaki robotaksiler trafik konileri etkisiz hale getiriliyordu. 

Taksilerin kaputuna konulan koniler sensörlerin düzgün çalışamamasını sağlıyor ve böylece taksiler hareket edemiyor.

YAYAYI ALTINDA SÜRÜKLEDİ Sürücüsüz taksilerin karıştığı en ciddi olay ise geçtiğimiz yıl Ekim ayında yaşanmıştı. Sürücülü bir aracın çarptığı yaya sürücüsüz bir taksinin tekerleği altında kalmış ve metrelerce sürüklenmişti.  Kaza sonrası Kaliforniya’da işletme lisansı askıya alınan Cruise firmasının, CEO’su istifa etmiş ve ülke çapında faaliyetlerini durdurma kararı almıştı.

AMBULANSIN GEÇİŞİNİ ENGELLEDİ İDDİASI

ABD’nin San Francisco şehrinde yaşanan başka bir olayda ise, iki sürücüsüz robot taksi, durumu kritik olan bir yaralıyı taşıyan ambulansın geçişini engelledi için yaralı hasta hayatını kaybetmişti. 

İtfaiye Şefi Jeanine Nicholson ise bu tür olaylarda “saniyelerin önemli olduğunu” vurguladı ve sorunun müdahale ekiplerinin hastaya ulaşamamasından kaynaklandığını söyledi. Nicholson, “Henüz Cruise’un herhangi bir şeyin sorumluluğunu üstlendiğini görmedim.” diye konuştu.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI