DOLAR
32,1754
EURO
34,9809
ALTIN
2.506,50
BIST
10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
27°C
Antalya
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Açık
31°C
Cuma Açık
31°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Azerbaycan’dan kısas operasyonu: 4 Ermeni askeri öldü

Antalya Bilet…

Azerbaycan’dan kısas operasyonu: 4 Ermeni askeri öldü
REKLAM ALANI
13.02.2024 16:49
0
A+
A-

Azerbaycan'dan kısas operasyonu: 4 Ermeni askeri öldü

Azerbaycan, Ermenistan’dan açılan ateş sonucu sınırda nöbet tutan Azerbaycan askerinin yaralanması üzerine “kısas operasyonu” düzenledi. Ermenistan, dört askerin öldüğünü ve beşincisinin de yaralandığını açıkladı. Moskova, iki taraf için de itidal çağrısında bulundu.

Azerbaycan sınır güvenliği,  bir Azerbaycan askerinin yaralandığı Ermenistan provokasyonuna karşılık “kısas operasyonu” düzenlediğini açıkladı.

Ermenistan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Azerbaycan birliklerinin Ermeni mevzilerine açtığı ateş sonucu 4 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı” denildi. Çatışma, Siunik’in güney bölgesindeki Nerkin Hand köyü yakınlarında meydana geldi. Bakü de Ermeni birliklerinin pazartesi günü geç saatlerde Tovuz bölgesindeki Kokhanabi köyüne iki kez ateş açtığını açıkladı. Ermenistan, iddianın “gerçeklikle örtüşmediğini” savunarak iddiayı reddetti. MOSKOVA’DAN İTİDAL ÇAĞRISI Geçmişte iki ülke arasındaki gerilimin ana arabulucusu olan ancak son yıllarda Ukrayna işgali nedeniyle çıkmaza giren Rusya, sükunet çağrısında bulundu ve çatışmaları “endişe verici” olarak nitelendirdi. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, “Karşı tarafın provokatif olarak görebileceği her türlü eylemden kaçınmak için her iki tarafı da itidal göstermeye çağırıyoruz” dedi.  AZERBAYCAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan’la yürütülen barış sürecine sadık olduklarını duyurdu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, sınırda yaşanan son gerginliğin Ermenistan’ın provokasyonuna yanıt niteliği taşıdığı belirtildi. Açıklamada, “Azerbaycan, barış sürecine sadıktır, Ermenistan tarafını bu yöndeki çabaları tehlikeye atabilecek askeri gerginliklerden kaçınmaya çağırmaktadır” ifadesi yer aldı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Antalya Bilet

REKLAM ALANI