DOLAR
32,3395
EURO
34,8487
ALTIN
2.389,59
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C

Çip üreticisi Arm, hisselerini ikiye katladı

Antalya Bilet…

Çip üreticisi Arm, hisselerini ikiye katladı
REKLAM ALANI
13.02.2024 11:51
0
A+
A-

Çip üreticisi Arm, hisselerini ikiye katladı

İngiliz çip tasarımcısı Arm Holdings, yatırımcıların yapay zeka (AI) patlamasına bahis oynamasıyla borsa değerinin bir haftadan kısa bir süre içinde neredeyse iki katına çıktığını bildirdi.

Cambridge merkezli  şirket geçtiğimiz Çarşamba günü, yapay zeka ile ilgili teknolojiye olan talebin satışlarını artırdığını gösteren mali sonuçlar açıkladı.

Geçen haftaki kazanç açıklamasından bu yana Arm’ın hisseleri %98’den fazla arttı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Arm  2016’da SoftBank’a satıldı ve geçen Eylül ayında yeniden halka arz edildi. Şirket tarafından tasarlanan çipler, dünya genelinde hemen hemen her akıllı telefonu güçlendiriyor.

Çip üreticisi Nvidia’nın yapay zeka çiplerine olan talebinin artması, şirketin hisselerinin geçen yıl üç katından fazla değer kazanmasına neden olmuştu.

Bu yapay zeka patlaması, Nvidia’nın dünya çapında en değerli halka açık şirketlerden biri haline gelmesine katkıda bulundu. Arm’ın teknolojisi doğrudan yapay zeka çalışmaları için kullanılmıyor ancak çip üreticileri, yapay zekaya özel çiplerini tamamlamak için bu teknolojiyi tercih ediyor. Arm’ın müşterileri arasında Apple gibi tanınmış tüketici markalar da bulunuyor.

ARM HOLDİNGS NEDİR? Arm Holdings, Birleşik Krallık merkezli bir şirkettir ve mobil cihazlar, IoT (nesnelerin interneti), tüketici elektroniği, endüstriyel ekipmanlar ve diğer birçok alanda kullanılan mikro işlemcilerin tasarımını sağlar. ARM, özellikle ARM mimarisine dayanan işlemcileri geliştiren ve lisanslayan bir şirkettir. ARM işlemcileri, düşük güç tüketimi, yüksek performans, küçük boyut ve düşük maliyet gibi avantajlar sunar, bu nedenle birçok mobil cihazda, tabletlerde, akıllı telefonlarda ve diğer tüketici elektroniği ürünlerinde yaygın olarak kullanılırlar. Arm, 1990 yılında Cambridge’de bir grup çip tasarımcısı tarafından kuruLAN Arm 2016 yılında Softbank tarafından satın alındı. Ancak 2022’de Nvidia’ya satmayı planladığı anlaşma dünya çapındaki düzenleyicilerin itirazlarıyla karşılaştı ve SoftBank, Arm’daki hisselerini Nasdaq borsasında satmaya karar verdi. Bu durum, SoftBank için olumlu bir gelişme oldu, zira şirket diğer yatırımlarında zarar etmişti. SoftBank hala Arm’ın yaklaşık %90 hissesine sahip ve geçen hafta kendi hisseleri neredeyse %30 oranında değer kazandı. Antalya Bilet

REKLAM ALANI