DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C

Buzla kaplı Çıldır Gölü’nde atlı kızakla gezinti keyfi

Antalya Bilet…

Buzla kaplı Çıldır Gölü’nde atlı kızakla gezinti keyfi
REKLAM ALANI
15.02.2024 10:24
0
A+
A-

Buzla kaplı Çıldır Gölü'nde atlı kızakla gezinti keyfi

Ardahan’da tamamen buz tutan Çıldır Gölü, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline geldi. Göle gelen turistleri, söylediği türküler eşliğinde atlı kızağı ile gezdiren ve 15 yıldır bu işi yapan Ufuk Ada “İnsanlar, buz üzerinde atlı kızak keyfi yaşamak için dünyanın dört bir tarafından Çıldır’a geliyor.” dedi.

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Ardahan’daki Çıldır Gölü, doğal yapısı ve güzelliği ile her mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.
Deniz seviyesinden 1950 metre yükseklikteki Çıldır Gölü’nün 124 kilometrekarelik alanında, kışın atlı kızaklarla yapılan gezintiler yoğun ilgi görüyor. Çıldır Gölü’ne gelen yerli ve yabancı turistler, göl üzerinde ve çevresinde atlı kızaklarla gezdiriliyor.
Turistleri söylediği türküler eşliğinde göl üzerinde gezdiren kızakçı Ufuk Ada, geçimini bu işten sağlıyor.
Çıldır gölünde 15 yıldır atlı kızak sürdüğünü yaptığını, sezonun yaklaşık üç ay devam ettiğini belirten Ada, “Doğu’da atlı kızak bundan 30 yıl önce iller arası, köyler arası ulaşımda kullanılıyordu. 30 yıl sonra Çıldır gölü sayesinde turizm ile birlikte yeniden doğdu. Göl buz tutunca bütün yerli ve yaban turistler buraya akın etmeye başladı. Herkesin buraya gelip bu eşsiz güzelliği görmesini, atlı kızak keyfini yaşamasını istiyoruz. Çıldır gölü tamamen buz tuttu ve bu sezon 3 ay devam ediyor. Gölde turistlere 10 atlı kızak hizmet veriyor. Yaklaşık 500 metrelik tur karşılığında 100 lira alıyoruz.” diye konuştu.
Çıldır Gölü’ne gelenlerden Haldun Taşçı da yaşadıkları yerde böyle eşsiz görüntülerin olmadığını söyleyerek, büyük bir merak ile geldikleri Çıldır gölünde 40 santim kalınlığında buz üzerinde atlı kızakla gezinti yapmanın muhteşem bir deneyim olduğunu söyledi.
Atlı kızak keyfi yaşayan yerli ve yabancı turistler, donmuş Çıldır gölünün üzerinde halay çekti.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI