DOLAR
32,3024
EURO
34,8268
ALTIN
2.408,98
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
25°C
Antalya
25°C
Açık
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
25°C
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C

Rusya’da yapay zeka, tıp yeterlilik sınavını başarıyla geçti

Antalya Bilet…

Rusya’da yapay zeka, tıp yeterlilik sınavını başarıyla geçti
REKLAM ALANI
15.02.2024 19:31
0
A+
A-

Rusya'da yapay zeka, tıp yeterlilik sınavını başarıyla geçti

Rusya’nın en büyük finans kuruluşu Sberbank tarafından geliştirilen yapay zeka uygulaması GigaChat, tıp fakültesini bitiren öğrencilere yönelik bir testi başarıyla tamamladı.

Yapay zeka her geçen gün bir aşama daha kaydediyor. 

Son olarak Rusya’nın en büyük finans kuruluşu Sberbank tarafından geliştirilen yapay zeka uygulaması GigaChat, tıp fakültesini bitiren öğrencilere yönelik bir testi başarıyla tamamladı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Russia Today’in haberine göre, Sberbank, yaptığı açıklamada, GigaChat’in 6 yıllık tıp eğitimi alan öğrencilerin girdiği yeterlilik sınavını başarıyla geçtiğini duyurdu. GigaChat, 100 soruluk testte yüzde 82’lik başarı yakaladı; cerrahi, kadın hastalıkları ve doğum alanlarında üç ayrı vakayla ilgili sözlü sınavı da tamamladı. GigaChat’i geliştiren uzmanlar, algoritmanın testi geçmesi için 6 aylık bir eğitim sürecinden geçtiklerini, bu süre zarfında Rusya’daki tıp öğrencileri tarafından kullanılan makale ve ders kitaplarından yararlanıldığını vurguladı. Bankacılık hizmetlerinin yanı sıra son yıllarda özellikle teknoloji alanında yaptığı yatırımlarla ön plana çıkan Sberbank, ABD merkezli OpenAI’ya ait yapay zeka uygulaması ChatGPT’ye alternatif olarak geliştirdiği GigaChat’i Nisan 2023’te piyasaya sürdü. Sohbet etme, kod yazma ve resim üretme gibi yeteneklere de sahip platform, uluslararası rakiplerinin aksine Rusça olarak daha “akıllıca” iletişim kurabiliyor. GigaChat’in Ocak 2024 itibarıyla 2,5 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI