DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
28°C
Antalya
28°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
26°C

YÖK’ten özel yetenek sınavlarına yeni düzenleme

Antalya Bilet…

YÖK’ten özel yetenek sınavlarına yeni düzenleme
REKLAM ALANI
15.02.2024 22:50
0
A+
A-

YÖK'ten özel yetenek sınavlarına yeni düzenleme

Spor bilimleri fakülteleri ile beden eğitimi spor yüksekokullarının giriş sınavlarında sistem değiştirildi. YÖK’ün yeni kararı ile adaylar sınavlara istedikleri şehirde katılabilecek. Sınavlar üniversiteden üniversiteye değişiklik göstermeyecek. Her aday aynı sınava tabi olacak. İşte özel yetenek sınavlarında yapılan değişiklikler…

Özel yetenek sınavlarıyla öğrenci alan spor bilimleri fakülteleri ile beden eğitimi spor yüksekokullarının giriş sınavlarında sistem değiştirildi.

Açıklama Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapıldı. Buna göre, spor bilimleri fakültesi ile beden eğitimi spor yüksekokullarının özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programları için YÖK tarafından belirlenen üniversitelerde ve tarihlerde özel yetenek sınavı yapılacak.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Söz konusu programlara başvuru ve yerleştirme işlemleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek.

Bu programlar için ilgili yükseköğretim kurumuna başvuru yapılmayacak. Özel yetenek gerektiren alanlara girmeye çalışan pek çok üniversite adayı ilgili üniversitelerin sınavları için sık sık şehir değiştirmek zorunda kalıyordu. YÖK’ün yeni kararı ile adaylar sınavlara istedikleri şehirde katılabilecek.

Sınavlar üniversiteden üniversiteye değişiklik göstermeyecek. Her aday aynı sınava tabi olacak.

Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yayımlanacak

Antalya Bilet

REKLAM ALANI