DOLAR
32,2425
EURO
34,7373
ALTIN
2.387,33
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
27°C
Antalya
27°C
Açık
Pazartesi Açık
25°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Münih Güvenlik Konferası: İsrail’den uyarı

Antalya Bilet…

Münih Güvenlik Konferası: İsrail’den uyarı
REKLAM ALANI
16.02.2024 16:34
0
A+
A-

Münih Güvenlik Konferası: İsrail'den uyarı

Münih Güvenlik Konferansı’nda konuşan İsrail Dışişleri Bakanı Katz, “Dünya İran ve Hizbullah’ın güney Lübnan’dan çekilmeleri için baskı yapmalı, yoksa biz çıkaracağız” dedi. Katz, Refah’a yönelik saldırıların süreceği mesajını verdi.

Almanya’da dünyanın önde gelen siyasetçilerini, diplomatları, askeri yetkilileri, akademisyenleri bir araya getiren 60. Münih Güvenlik Konferansı (MSC) başladı.

Hiçbir Rus yetkilinin davet edilmediği konferansa İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Filistin Başbakanı Muhammed İştiyye de katıldı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Konferansta konuşan İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz,  “Dünya İran ve Hizbullah’ın güney Lübnan’dan çekilmeleri için baskı yapmalı” dedi. Katz, diplomatik bir çözüm bulunmazsa, “İsrail’in Hizbullah’ı sınırdan çıkarmak zorunda kalacağını” söyledi.

Gazze Şeridi’ndeki Filistinlileri sınır dışı etme planının olmadığını savunan Katz, “İsrail’in, bölgeyi yöneten Hamas’a karşı yürüttüğü savaşı sona erdirdikten sonra Gazze’yi yönetmek istemediğini” belirtti. 

İsrailli bakan ayrıca “İsrail Refah ile uğraşmak zorunda kalacak çünkü Hamas’ı orada bırakamaz” diye konuşurken Filistinli mülteciler konusunda Mısırla iş birliği yapacaklarını, Mısır’ın çıkarlarına zarar vermeyecek bir yol bulacaklarını kaydetti.

Katz, rehinelerin serbest bırakılması konusunda ise anlaşma için hala bir şans gördüğünü ancak Hamas üzerinde daha fazla askeri baskı gerektiğini bildirdi.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI