DOLAR
32,3475
EURO
34,9394
ALTIN
2.410,01
BIST
10.214,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
25°C
Antalya
25°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
24°C

Brezilya lideri, “Hitler” benzetmesi yaptı, Netanyahu yanıt verdi

Antalya Bilet…

Brezilya lideri, “Hitler” benzetmesi yaptı, Netanyahu yanıt verdi
REKLAM ALANI
18.02.2024 20:25
0
A+
A-

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, İsrail’in Gazze’yi işgalini “soykırım” olarak niteleyerek, Nazi lider Adolf Hitler’in yaptıklarına benzetti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da Lula da Silva’nın Hitler benzetmesine tepki göstererek, “kırmızı çizginin aşıldığını” söyledi.

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, İsrail’in Gazze’yi işgalini “soykırım” ifadesiyle niteledi ve Başbakan Binyamin Netanyahu’yu Nazi lider Adolf Hitler’e benzetti. 37’nci Afrika Birliği (AfB) Zirvesi kapsamında ziyaret ettiği Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da konuşan Lula da Silva, Gazze Şeridi’nde olanların “savaş değil, soykırım” olduğunu söyledi. Lula da Silva, “Gazze Şeridi’nde Filistinlilerin başına gelenler tarihin hiçbir döneminde yaşanmadı. Aslında yaşandı, Hitler Yahudileri öldürmeye karar verdiğinde yaşandı.” ifadelerini kullandı.

“KIRMIZI ÇİZGİ AŞILDI”

YAZI ARASI REKLAM ALANI

İsrail Başbakan Binyamin Netanyahu, Brezilya Devlet Başkanı Silva’nın sözlerinin ardından yaptığı yazılı açıklamada, Silva’nın sözlerinin “utanç verici ve ürkütücü” olduğunu savunarak, bunun “Holokost’un önemsizleştirilmesi ve İsrail’in kendini savunma hakkına zarar vermekle ilgili olduğunu” öne sürdü.

Netanyahu ayrıca, “İsrail’i Nazilerin Yahudi Soykırımı ve Hitler ile karşılaştırmanın kırmızı çizgiyi aştığını” da iddia etti. İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz da Silva’nın sözlerinin ardından X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Brezilya’nın İsrail Büyükelçisinin “yarın kınama için çağrılacağını” belirtti. Katz, Silva’nın sözlerinin “utanç verici ve sert” olduğunu savundu.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI