DOLAR
32,3243
EURO
34,7527
ALTIN
2.392,58
BIST
10.251,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C

AB’nin TikTok endişesi: Resmi soruşturma başlatıldı

Antalya Bilet…

AB’nin TikTok endişesi: Resmi soruşturma başlatıldı
REKLAM ALANI
19.02.2024 15:33
0
A+
A-

AB'nin TikTok endişesi: Resmi soruşturma başlatıldı

Avrupa Birliği (AB), çocuk güvenliği, risk yönetimi ve diğer endişeleri gerekçe göstererek Dijital Hizmetler Yasası kapsamında TikTok hakkında resmi soruşturma başlattı.

Avrupa Birliği Komisyonu, TikTok’un Dijital Hizmetler Yasası’na (DSA) uygunluğunu resmen araştırdığını açıkladı.

Komisyon’un TikTok’a yönelik bu soruşturmada odaklandığı alanların çocukların korunması, reklam şeffaflığı, araştırmacılar için veri erişimi ve bağımlılık yaratan tasarım ve zararlı içerik risk yönetimi ile bağlantılı olduğu kaydedildi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

DİJİTAL HİZMETLER YASASI NEDİR?

AB Dijital Hizmetler Yasası (DSA), Avrupa Birliği’nde (AB) internet hizmetlerinin işleyişini düzenleyen yeni bir yasadır. Yasa, 25 Ağustos 2023 tarihinde yürürlüğe girmiştir ve çevrimiçi platformların ve arama motorlarının daha güvenli ve daha sorumlu bir şekilde faaliyet göstermesini amaçlamaktadır.

TIKTOK KURALLAR KAPSAMINDA SORUŞTURULUYOR Ancak geçen yazdan bu yana TikTok gibi büyük platformlar algoritmik şeffaflık ve sistemik risk gibi alanlarda bir dizi ekstra gereklilikle karşı karşıya kaldı ve video paylaşım platformu şu anda bu kurallar kapsamında soruşturuluyor.

AB’NİN TİKTOK ENDİŞESİ Avrupa Birliği Komisyon’u TikTok’un çocukları uygunsuz içeriğe erişmekten korumak için uyguladığı önlemlerin yani yaş doğrulama araçlarının  makul, orantılı ve etkili olmayabileceğinden endişe duymaktadır.

BİRKAÇ AY SÜREN BİLGİ TOPLAMA SÜRECİNİN ARDINDAN SORUŞTURMA AÇILDI Bugünkü hamle, çocuk koruma ve dezenformasyon riskleri gibi alanlar da dahil olmak üzere daha büyük platformlar için DSA kurallarını uygulayan Komisyon tarafından birkaç ay süren bilgi toplama sürecinin ardından geldi.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI