DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
27°C
Antalya
27°C
Açık
Pazartesi Açık
25°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Suç oranının az olduğu dünyanın en güvenli 10 ülkesi

Antalya Bilet…

Suç oranının az olduğu dünyanın en güvenli 10 ülkesi
REKLAM ALANI
19.02.2024 11:47
0
A+
A-

Suç oranının az olduğu dünyanın en güvenli 10 ülkesi

Dünyanın en güvenli ülkelerinin hangileri olduğunu belirlemek zor görünebilir, ancak birçok gezginin aklına bu soru geliyor. Ekonomi ve Barış Enstitüsü’nün (IEP), yayınladığı listeye göre dünyanın en güvenli 10 ülkesi…

Puan: 1.124
İzlanda, üst üste 16. yıldır dünyanın en barışçıl ülkesi; endeksin başladığı 2008 yılından bu yana bu konumunu koruyor. İskandinav ülkesi, dünyadaki en düşük askeri harcamalara ve uluslararası çatışma oranlarına sahip ülkeler arasında yer alıyor (ülkenin paylaşılan sınırlar yardımcı olur).
Ancak 2008’den bu yana ülkenin puanında yüzde 4’lük bir bozulma var ve rapor bunu artan cinayet ve terör risklerine bağlıyor.
Puan: 1.31
Danimarka, 2022 yılında üçüncü sırada yer aldığından bu yana bir sıra yükselerek, 2023 Küresel Barış Endeksi’nde ikinci sırada yer alıyor.
Ülke, iyi işleyen hükümeti, düşük yolsuzluk seviyeleri ve kaynakların adil dağılımıyla öne çıkıyor. İlginç bir şekilde Danimarka dünyanın en mutlu ülkeleri listesinde de ikinci sırada yer alıyor.
Puan: 1.312
İrlanda geçen yıldan bu yana beş sıra atlayarak sekizinci sıradan ilk üçte yer aldı. 2022 yılında ülke ilk 10’a bir yenisi daha eklendi. Bu, bu yıl dünyanın en güvenli üç ülkesinin tamamının Avrupa’da olduğu anlamına geliyor.
Puan: 1.313
Yeni Zelanda , 2022 sıralamasında iki sıra geride; şu anda listede 4. sırada yer alıyor ancak 2022 sıralamasında 2. sıradaydı.
Yine de Asya-Pasifik bölgesinin en güvenli ülkesi ve bu yılın verilerinde, özellikle de şiddet içeren gösteriler ve hapsedilme oranları açısından iyileşmeler görüldü.
Puan: 1.316
Bu listedeki bir diğer güçlü ülke olan Avusturya , 2022’den bu yana bir sıra gerileyerek bu yıl beşinci sırada yer alıyor.
Puan: 1.332
Singapur listeye yeni girdi ve emniyet ve güvenlik (dördüncü sırada) ve devam eden çatışmalar (üçüncü sırada) gibi kategorilerde ilk beşte yer alıyor. Asya Pasifik bölgesinde ikinci sırada yer alan ülkedir.
Puan: 1.333
Portekiz son yıllarda barışçıllık konusunda önemli ilerlemeler kaydetti. 2014 yılında ülke mali krizden çıkıyordu ve GPI’da 18. sırada yer alıyordu. Bugün, ekonomik canlanmanın ve düşük suç oranlarının bir işaretidir.
Buna Akdeniz iklimi ve uygun fiyatlı sağlık hizmetleri de eklenince pek çok insanın altın yıllarında Portekiz’de emekli olmaya karar vermesi hiç de şaşırtıcı değil . Geçen yılın sıralamasından bu yana üç sıra geriledi ama yine de ilk 10’da yer alıyor.
Puan: 1.334
Slovenya 2020’de ilk kez ilk 10’a girdi ve son derece düşük suç oranları ve terör riski sayesinde o zamandan beri orada kalmayı başardı.
Ülke, 2022 sıralamasında beşinci sıradan sekizinci sıraya geriledi; ancak ister genel olarak güzel yerleri seviyor olun ister Avrupa’nın en iyi kale ve göllerinden bazılarını keşfetmek istiyor olun, Slovenya’nın size sunabileceği çok şey var; iyi uyuyacağınız garantisi de dahil…
Puan: 1.336
Japonya dokuzuncu en barışçıl ülkedir. Emniyet ve güvenlik sıralamasında Finlandiya’dan sonra ikinci sırada yer alıyor ve bu da onu bu listede güçlü bir konuma getiriyor. Japonya daha bu yıl pandemiden sonra sınırlarını tamamen yeniden açtı.
Puan: 1.339
İsviçre, kişi başına en çok silah ihracatçısı ülkeler arasında yer almasına rağmen, dünyanın en barışçıl 10 ülkesi listesini tamamlıyor.
Ancak diğer alanlarda bu kadar yüksek bir sıralamaya yerleşecek kadar güvenli olduğu açık.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI