DOLAR
32,3254
EURO
34,7388
ALTIN
2.408,18
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
25°C
Antalya
25°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
29°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Açık
25°C

Simit dünyanın dilinde! En iyi hamur işi lezzetleri arasına girdi

Antalya Bilet…

Simit dünyanın dilinde! En iyi hamur işi lezzetleri arasına girdi
REKLAM ALANI
20.02.2024 10:56
0
A+
A-

Simit dünyanın dilinde! En iyi hamur işi lezzetleri arasına girdi

Dünyanın dört bir yanından herkesin severek tükettiği hamur işi türleri, sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri. CNN Travel, bazı kültürlerin “ekmek” olarak nitelendirdiği hamur işi lezzetlerini bir araya getirdi. Dünyanın en iyi hamur işi lezzetlerinin arasında Türkiye’den simit yer alıyor.

Her kültürün ekmeği tanımlama şekli farklıdır. Ekmek tarihi konusunda uzman olan William Rubel “Ekmek, kültürünüz ekmeği nasıl tanımlıyorsa odur” diyor.
CNN Travel, dünyanın dört bir yanından birçok hamur işi lezzetini bir araya getirdi. Bazı kültürlerde “ekmek” olarak nitelendirilen hamur işi lezzetleri listesinde Türkiye’den de bir lezzet bulunuyor.
Simit, Türkiye CNN Travel’ın yazısında ülkemizde sofraların vazgeçilmezi olan simitten övgü ile bahsediliyor.
Türkiye’nin ünlü sokak lezzetlerinden biri olan simit için “Yanmış kabuk, ekmeklere hafif bir tatlılık katıyor” ifadeleri kullanılıyor.
Simitçilerin sokak sokak gezerek simit satmasının giderek azaldığına dikkat çekilirken simit tezgahlarının popülaritesinin arttığı belirtiliyor.
İşte listeye giren en iyi hamur işi lezzetleri…
Luchi, Bangladeş
Pão de queijo, Brezilya
Montreal bagel, Kanada
Marraqueta, Şili
Shaobing, Çin
Injera, Etiyopya
Lavaş, Ermenistan
Baget, Fransa
Khachapuri, Gürcistan

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI