DOLAR
32,3395
EURO
34,8487
ALTIN
2.389,59
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C

WikiLeaks Editörü: Assange’ın ABD’ye iadesi gazeteciliğin sonu olur

Antalya Bilet…

WikiLeaks Editörü: Assange’ın ABD’ye iadesi gazeteciliğin sonu olur
REKLAM ALANI
20.02.2024 18:38
0
A+
A-

WikiLeaks Editörü: Assange'ın ABD'ye iadesi gazeteciliğin sonu olur

WikiLeaks Editör Vekili Kristinn Hrafnsson,  İngiltere’de tutuklu bulunan Wikileaks kurucusu Julian Assange’ın ABD’ye iadesinin “gazeteciliğin sonu olacağını” söyledi. Assange’ın eşi Stella Assange ise iade davasını basın özgürlüğüne “doğrudan saldırı” olarak nitelendirdi.

WikiLeaks Editör Vekili Kristinn Hrafnsson, İngiltere’de tutuklu bulunan  Julian Assange’ın ABD’ye iade davasına ilişkin açıklama yaptı.

Hrafnsson, WikiLeaks’in kurucusu Assange’ın ABD’ye iadesinin “gazeteciliğin sonu olacağını” söyledi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Ekim 2010’da, ABD’nin Irak ve Afganistan’da işlediği suçları da delillendiren binlerce gizli belgeyi yayınlayan Assange’ın ABD’ye iade davası, Londra’daki Yüksek Mahkemede görülmeye başlandı. Julian Assange’ın eşi Stella Assange, iki gün sürecek duruşmanın görüldüğü mahkemenin önünde yaptığı açıklamada, Assange’e karşı açılan davayı basın özgürlüğüne “doğrudan saldırı” olarak nitelendirdi. Stella Assange, “Davanın ABD’nin, ‘Uluslararası Ceza Mahkemesinin ABD’nin Afganistan’daki faaliyetlerine ilişkin soruşturma yürütmesini engellemek için her şeyi yapacağını söylemesinin’ ardından açıldığını duyduk” dedi. WikiLeaks’in ifşaatlarının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) dahil çeşitli uluslararası mahkemelerde kanıt olarak kullanıldığını belirten Assange, şöyle konuştu: “ABD hepinizi takip etmek, yargılamak ve gözünüzü korkutmak için hukuk sistemini kötüye kullanıyor. Bugünkü duruşmanın sonucu, örtbas etmenin boyutlarını açıklığa kavuşturacak. Bu aşamada, adillikten bahsetmemeliyim bile çünkü onu iade etmeye çalışan ülke (İngiltere) cinayete daha da yaklaşmışken biz bu mahkemelerde neyi tartışıyoruz?”

Antalya Bilet

REKLAM ALANI