DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
25°C
Antalya
25°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

Lahey’de ABD: İsrail’in güvenliği sağlanmadan işgal bitemez

Antalya Bilet…

Lahey’de ABD: İsrail’in güvenliği sağlanmadan işgal bitemez
REKLAM ALANI
21.02.2024 18:06
0
A+
A-

Lahey'de ABD: İsrail'in güvenliği sağlanmadan işgal bitemez

Uluslararası Adalet Divanı’nda, İsrail’in Doğu Kudüs ile Batı Şeria’daki işgalinin hukuki sonuçlarının ele alındığı duruşmanın  üçüncü gününde konuşan ABD heyeti, İsrail’in işgal altındaki topraklardan çekilmesi çağrısının İsrail’in güvenlik ihtiyaçlarını dikkate alması gerektiğini” savundu. Fransa ise İsrailli yetkililerin Gazze’de yasa dışı yerleşimler kurulması ve Filistinli nüfusun gönderilmesine yönelik açıklamalarını kınadı.

Hollanda’nın Lahey kentindeki Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) görülen ve İsrail’in Doğu Kudüs ile Batı Şeria’daki işgalinin hukuki sonuçlarının ele alındığı duruşma, üçüncü gününde devam ediyor. Güney Afrika, Uluslararası Adalet Divanı’na, İsrail aleyhine soykırım davası açmıştı. O davadan farklı olarak Lahey’deki mahkeme bu kez Birleşmiş Milletlerin talebi üzerine İsrail işgalini görüşmek üzere toplandı.

Bugünkü duruşmada konuşan ABD heyeti, “Dünya Mahkemesinin İsrail’in güvenlik ihtiyaçlarını dikkate almadan İsrail askerlerinin işgal altındaki topraklardan derhal çekilmesini emredemeyeceğini” savundu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

ABD ayrıca İsrail’in işgal ettiği toprakladan derhal çekilmesinin yasal zorunluluk olduğuna karar vermemesi gerektiğini söyledi. 

ABD Dışişleri Bakanlığı Hukuk Danışmanı Richard Visek, “İsrail’in Batı Şeria ve Gazze’den çekilmesine yönelik herhangi bir hareket, İsrail’in çok gerçek güvenlik ihtiyaçlarının dikkate alınmasını gerektirir” dedi.

Fransa ise İsrailli yetkililerin Gazze’de yasa dışı yerleşimler kurulması ve Filistinli nüfusun gönderilmesine yönelik açıklamalarını kınadı.

Duruşmanın dünkü oturumunda Güney Afrika, Suudi Arabistan, Hollanda ve Belçika heyetleri konuşma yapmıştı.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI