DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
27°C
Antalya
27°C
Açık
Pazartesi Açık
25°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Mobilyacılardan kredi kartı çağrısı: Taksit sayısı artırılmalı

Antalya Bilet…

Mobilyacılardan kredi kartı çağrısı: Taksit sayısı artırılmalı
REKLAM ALANI
21.02.2024 17:16
0
A+
A-

Mobilyacılardan kredi kartı çağrısı: Taksit sayısı artırılmalı

Mobilya sektöründen kredi kartlarına ilişkin açıklama geldi. MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, kredi kartıyla alışverişte 9 olan taksit sayısının en az 12’ye çıkarılması gerektiğini belirtti. Güleç, sektör için ideal olanın ise 18 taksit olduğunu söyledi.

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, son yıllarda mobilya üretiminde ham madde ve işçilik gibi birçok kalemde maliyet artışı olduğunu belirtti. Güleç,yaptığı yazılı açıklamada, mali politikalara destek vermek ve hayat pahalılığıyla mücadele etmek amacıyla mobilya fiyatlarında geçen sene sonuna kadar artışa gidilmediğini, sonrasında da agresif fiyat artışlarından kaçınıldığını ifade etti.

SATIN ALMA SÜRECİ İYİCE YAVAŞLADI MOSFED Başkanı Güleç, sektörün tüm olumsuzluklara rağmen istihdam sağlamaya ve yatırım yapmaya devam ettiğini belirterek, “Dayanıklı bir tüketim malı olan mobilyada satın alma kararı, kullanım şekli ve fiyat nedeniyle tüketici nezdinde kolay alınamamaktadır. Yüksek enflasyonun beraberinde getirdiği sıkıntılarla birlikte ‘karar verme ve satın alma’ süreci iyice yavaşlamıştır. Son aylarda iç piyasa mobilya satışları yüzde 15 gerilemiş durumdadır.” ifadelerini kullandı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

TAKSİT SAYISI ÇAĞRISI Mobilyada kredi kartıyla alışverişlerde 9 olan taksit sayısının en az 12’ye çıkarılması gerektiğini vurgulayan Güleç, “Ancak isteğimiz, sektör için ideal olarak gördüğümüz 18 taksit. Çünkü bir mobilya ortalama 10 yıllığına alınıyor. Günlük, aylık ya da yıllık tüketilmiyor.” değerlendirmesinde bulundu. Ahmet Güleç, taksit sayısının artırılması için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’a mektup gönderdiklerini ifade etti. Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran da “Ticari kredi kartlarında taksit sayısının artırılması, üretime ve ticarete olumlu yansıyacaktır” ifadelerini kullanmıştı. Antalya Bilet

REKLAM ALANI