DOLAR
32,3436
EURO
34,8296
ALTIN
2.387,45
BIST
10.227,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C

Sirkeci-Kazlıçeşme tren hattı açılışı | Bakan Uraloğlu NTV’de soruları yanıtladı

Antalya Bilet…

Sirkeci-Kazlıçeşme tren hattı açılışı | Bakan Uraloğlu NTV’de soruları yanıtladı
REKLAM ALANI
25.02.2024 18:38
0
A+
A-

Sirkeci-Kazlıçeşme tren hattı açılışı | Bakan Uraloğlu NTV'de soruları yanıtladı

İstanbul’da Sirkeci ile Kazlıçeşme arasında atıl vaziyette olan 8,3 kilometrelik raylı sistem hattı, gerekli iyileştirmeler yapıldıktan sonra yeniden hizmete açılıyor. 26 Şubat’taki açılış öncesi NTV yayınına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu hem bu proje, hem de güncel konularla ilgili soruları yanıtladı.

İstanbul’da 10 yıldan uzun süredir atıl vaziyette olan Sirkeci ve Kazlıçeşme arasındaki 8,3 kilometrelik raylı sistem hattında gerekli iyileştirmeler tamamlandı. Hat, 26 Şubat Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı törenle hizmete girecek. Hattın içinde olduğu alanın önemli bir bölüme ise yaya kullanımı için tasarlandı. Açılış öncesi NTV’nin konuğu olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, canlı yayında NTV İstanbul Haber Müdürü Yağız Şenkal’ın sorularını yanıtladı.

”Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi” hem demir yolu projesi, hem de yaya odaklı bir proje, yarın da açılışı gerçekleştirilecek. Neler söylersiniz? 8,3 kilometre uzunluğunda 8 istasyonla beraber buradaki taşımaları yapalım istiyoruz. 20 dakikalık seyahat süresi olmuş olacak. Ray hattının yanında yürüyüş ve bisiklet yolu var. Burası tam bir yaşam alanına dönecek turizme de katkı sağlayacak diye düşünüyoruz.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Nostaljik turistik olacak. 78’lerdeki Kemal Sunal’ın meşhur çektiği filmdeki tren görseline benzettik. İçi çok modern ama dış görseli 30 yıl öncesine yakın. Marmaray’da kullandığımız treni burada giydirdik. Buraya Cerrahpaşa’ya bir istasyon daha ilave ettik.

Bakırköy-Kirazlı hattı da var. Onunla ilgili son gelişme nedir? Halkalı-Havalimanı metrosuyla ilgili son gelişmeler nedir? Bakırköy-Kirazlı metro hattında testler devam ediyor. İmalatlar bitti önümüzdeki ayın muhtemelen ilk yarısında onu da hizmete açmış olacağız. Halkalı-Havalimanı arasındaki metro inşaatımız devam ediyor. Onun da yine önümüzdeki ay içerisinde açacağız bütün hatlara da entegre etmiş olacağız. Arnavutköy hattını da yıl sonu açmış oluruz.

O hat açıldığında Halkalı’dan binen Gayrettepe’ye kesintisiz mi gidecek? Kesintisiz gidilecek bir aktarma olmadan. SİRKECİ-KAZLIÇEŞME ARASINDA 8 İSTASYONLA HİZMET VERİLECEK Marmaray’ın yapımından sonra atıl kalan 8 kilometrelik bir alan yaya odaklı raylı sistem projesi olarak hizmete girecek. 215 bin metrekarelik alanın 122 bin metrekaresi vatandaşların yaya olarak kullanımı için değerlendirildi.

TEK YÖNLÜ SEFER SÜRESİ 20 DAKİKA OLACAK Sirkeci, Cankurtaran, Kumkapı, Yenikapı, Cerrahpaşa, Kocamustafapaşa, Yedikule ve Kazlıçeşme duraklarından oluşan tek yönlü hattın sefer süresi 20 dakika olarak planlandı.

Ayrıca projede raylı sistem ağının yanında yaya ve bisiklet yolları, sosyal alanlar da bulunuyor. Antalya Bilet

REKLAM ALANI