DOLAR
32,1974
EURO
34,9739
ALTIN
2.505,51
BIST
10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
27°C
Antalya
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Açık
31°C
Cuma Açık
31°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Almanya, Ukrayna’ya asker gönderecek mi? Açıklama geldi

Antalya Bilet…

Almanya, Ukrayna’ya asker gönderecek mi? Açıklama geldi
REKLAM ALANI
28.02.2024 23:12
0
A+
A-

Almanya, Ukrayna'ya asker gönderecek mi? Açıklama geldi

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Rusya-Ukrayna Savaşı’na işaret ederek, “Ordumuzdaki askerleri Ukrayna’ya göndermeyeceğim” ifadelerini kullandı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, sosyal medyadan paylaştı video mesajında, NATO’nun savaşın bir tarafı olmadığını ve olmayacağını belirtti.

Scholz, “Bu böyle kalacak. Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü savaşın Rusya ile NATO arasında bir savaşa dönüşmesini istemiyoruz. Bu konuda tüm müttefiklerimizle hemfikiriz.” dedi. Bunun aynı zamanda Almanya’nın savaşa dahil olmayacağı anlamına geldiğini vurgulayan Scholz, “Açık ve net bir şekilde ifade etmek gerekirse; Almanya Başbakanı olarak, ordumuzdaki askerleri Ukrayna’ya göndermeyeceğim. Askerlerimiz buna güvenebilir ve siz de buna güvenebilirsiniz.” ifadelerini kullandı. Ortaklarla ve müttefiklerle Ukrayna’ya desteği artıracaklarını dile getiren Başbakan Scholz, Ukrayna ordusunun acilen özellikle hava savunması için daha fazla mühimmata ve silahlara ihtiyaç duyduğunu kaydetti. Scholz, dün de Freiburg kentinde yaptığı açıklamada, “Ukrayna topraklarında Avrupa devletleri ya da NATO devletleri tarafından gönderilmiş hiçbir kara birliği, hiçbir asker olmayacak. Ülkelerimizde görev yapan askerler de savaşa aktif olarak katılmayacak.” ifadelerini kullanmıştı. MACRON’UN AÇIKLAMALARI

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’nın ev sahipliğinde 26 Şubat’ta düzenlenen Ukrayna’ya destek konulu konferansın kapanışında “Rusya’nın bu savaşı kazanmaması için ne gerekiyorsa yapacağız.” ifadesini kullanmıştı. Öte yandan Macron, 2 yılı aşkın süredir Rusya’ya karşı savaşan Ukrayna’ya asker gönderme konusunda Avrupa ülkeleri arasında fikir birliğinin olmadığını ancak bu ihtimalin göz ardı edilmemesi gerektiğini söylemişti.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI