DOLAR
32,2769
EURO
34,7012
ALTIN
2.412,13
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
25°C
Antalya
25°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
29°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
26°C

Google’dan 4 yılda bir gerçekleşen “artık yıla” özel Doodle: Artık gün nedir?

Antalya Bilet…

Google’dan 4 yılda bir gerçekleşen “artık yıla” özel Doodle: Artık gün nedir?
REKLAM ALANI
29.02.2024 09:16
0
A+
A-

Google, 4 yılda bir gerçekleşen artık günü bir Doodle ile kutluyor. Google’ın 29 Şubat 2024 tarihli Doodle tasarımı üzerinde 29 rakamı işaretli bir kurbağanın gölet gibi görünen bir yerden diğer tarafa atladığı görülüyor. Peki, artık gün nedir, neden 4 yılda bir artık yıl olur?

Google, 4 yılda bir gerçekleşen “artık yıla” özel Doodle tasarımı hazırladı. Tasarıma tıklayan kullanıcılar, artık gün ile ilgili bilgilere ulaşıyor.
Artık yıl, Miladî takvimde (Gregoryen takvim) 365 yerine 366 günü olan yıl. Bu fazladan gün (artık gün), normalde 28 gün olan Şubat ayına 29 Şubat’ın eklenmesi ile elde edilir. Artık yıl uygulaması ilk olarak MS 46 yılında, Jülyen Takvimi’nde uygulanmıştır.
Dünyanın her yerinde insanlar artık günü tuhaf gelenekler, folklor ve batıl inançlarla kutluyorlar. 29 Şubat’ta doğan kişilere “sıçrayanlar” da denir.İngiliz hukuku gibi belirli yasal çerçevelerde, bir kişi 29 Şubat’ta doğmuşsa, artık olmayan yıllarda bu kişinin resmi doğum günü 1 Mart olarak kabul edilir.
Dünya 365 günlük Gregoryen takvimini takip ederken, aslında gezegenin Güneş’in etrafında dönmesi bir yıldan biraz daha uzun sürüyor. NASA’ya göre Dünya’nın Güneş’in etrafında dönmesi 365 gün, 5 saat, 48 dakika ve 46 saniye sürüyor. Bu süre, tipik bir yıl olarak bildiğimiz 365 güne yuvarlansa da, bu ekstra altı saat ortadan kaybolmuyor.Bunun yerine, farkı hesaba katmak için artık yıllar eklenir. Fazladan gün, takvimlerin ve mevsimlerin kademeli olarak senkronizasyonunun bozulmasına ve mevsimlere bağlı olarak hasat, ekim ve diğer döngülerin etkilenmesine engel olur.
Bir sonraki artık yıl 2028’de olacak. O yıl Artık Gün 29 Şubat Salı günü kutlanacak. Bundan sonraki artık yıl 2032 olacak ve Artık Gün 29 Şubat Pazar gününe denk gelecek.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI