DOLAR
32,2651
EURO
34,7455
ALTIN
2.400,95
BIST
10.186,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
27°C
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
21°C

Gazze katliamına dünyadan tepki: Yaşananlar dehşet verici

Antalya Bilet…

Gazze katliamına dünyadan tepki: Yaşananlar dehşet verici
REKLAM ALANI
01.03.2024 08:50
0
A+
A-

Gazze katliamına dünyadan tepki: Yaşananlar dehşet verici

Gazze’de yardım bekleyen sivillerin katledilmesine dünyadan tepki gecikmedi. Birleşmiş Milletler “Yaşananlar dehşet verici” açıklamasını yaptı. Amerikan Başkanı Biden ise yaşananların Gazze’deki ateşkesi riske attığını söyledi. Avrupa Parlamentosu Milletvekilleri saldırıyı savaş suçu olarak nitelerken, İsrail’i soykırım yapmakla suçladı.

İsrail’in yardım sırası bekleyen Filistinli sivilleri vurması dünya kamuoyunda da yankı uyandırdı.
Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray çıkışında soruları yanıtladı. Biden “Ateşkes müzakerelerini zorlaştıracağını biliyorum. Muhtemelen Gazze’de Pazartesi günü ateşkes ilan edilmeyecek” dedi.
Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada da saldırı “Ciddi bir olay” olarak nitelendirildi. “İsrail’den olayın soruşturulmasını istedik” ifadelerine yer verildi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron sosyal medya hesabından saldırıya tepki gösterdi. “İsrail’e uluslararası hukuka uyma çağrısında bulunuyorum” açıklamasını yaptı.
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres de saldırıyı kınadı. Acil ateşkes çağrısı yaptı. Olay hakkında bağımsız bir soruşturma açılması gerektiğini belirtti. İngiltere merkezli Uluslararası Af Örgütü de “Acil soruşturma başlatılmalı” açıklamasını yaptı.
Avrupa Parlamentosu Milletvekilleri de saldırıya tepkiliydi. İspanyol vekil Manu Pineda, İsrail’i “Terör çetesi” olarak adlandırdı. Sosyal medya hesabından “Bu soykırım dünya için ahlaki bir çöküştür.” paylaşımını yaptı. İrlanlı vekil Mick Wallace da saldırının savaş suçu olduğunu vurguladı.
Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly de saldırıyı bir kabus olarak tanımladı. Uluslararası yardımın ulaştırılması gerektiğini kaydetti.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI