DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
25°C
Antalya
25°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

Navalni Moskova’da son yolculuğuna uğurlanıyor

Antalya Bilet…

Navalni Moskova’da son yolculuğuna uğurlanıyor
REKLAM ALANI
01.03.2024 13:24
0
A+
A-

Navalni Moskova'da son yolculuğuna uğurlanıyor

Cezaevinde hayatını kaybeden Rus muhalif lider Aleksey Navalni, başkent Moskova’da son yolculuğuna uğurlanıyor. Destekçileri Navalni için ellerinde çiçeklerle bir araya gelmeye başladı.

Aleksey Navanlni’nin destekçileri, Rus muhalif lideri son yolculuğuna uğurlamak için başkent Moskova’da bir araya geldi. 
Yüzlerce kişi ellerinde çiçeklerle cenaze töreni için toplanırken Navalni’nin sözcüsü Kira Yarmiş, “Naaşın henüz ailesine teslim edilmediğini” açıkladı. 
Sözcü Yarmiş, “Cenaze programı değişmedi. Ancak gecikmeler olabilir” dedi.
Tören için Rus vatandaşlar bekleyişini sürdürürken, polisler de başkentte konuşlandırıldı.
Binaların çatılarında da polisler bekletiliyor.
Maryino bölgesindeki Meryem Ana Kilisesi’nde yapılacak uğurlama töreninin ardından Navalni, Borisovskoye Mezarlığı’na defnedilecek.
Navalni’nin ekibi, şu ana kadar Moskova’da binden fazla kişinin bir araya geldiğini açıkladı.
Kremlin, bugünkü ilk açıklamasında, “Navalni’nin ailesine söyleyecek bir şeyi olmadığını” ifade etti.
Açıklamada, Navalni için yapılacak “izinsiz toplantıların” yasaları ihlal edeceği uyarısı yapıldı.
Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, “Bu eylemlere kim katılırsa sorumlu tutuluacak” dedi.
Navalni’nn vedası için tören alanı ve naaşını taşıyacak cenaze aracı bulunamamıştı.
Navalni’nin sözcüsü Yarmiş, dün yaptığı açıklamada, “Aleksey’in veda edeceği bir yer arıyoruz. Çeşitli özel ve kamu cenaze ajanslarına, ticari mekanlara ve cenaze salonlarına başvurduk. Ancak bir yerde doğrudan cenaze ajanslarının bizimle çalışmasının yasaklandığını söylediler” demişti.
47 yaşındaki Aleksey Navalni, 2021’den bu yana, Moskova’ya 1900 kilometre uzaklıktaki Kutup Kurdu ceza kolonisinde tutuluyordu.
Rus cezaevi yetkilileri, 16 Şubat’ta, Navalni’nin yürüyüş yaptıktan sonra rahatsızlandığını ve bilincini kaybettiğini, doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybettiğini duyurmuştu.
Navalni, 19 yıllık hapisle cezalandırılmıştı.
Eşi Yulia Navalnaya ve ekibi, Navalni’nin ölümünden Devlet Başkanı Putin’i sorumlu tutuyor.
Navalnaya, eşinin ölümünün ardından sosyal medyada yayınladığı bir videoda, “özgür Rusya için mücadele edeceğini” söylemişti.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI