DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Çinli bilim insanları iki tibet keçisini klonladıklarını iddia etti

Antalya Bilet…

Çinli bilim insanları iki tibet keçisini klonladıklarını iddia etti
REKLAM ALANI
02.03.2024 10:17
0
A+
A-

Çinli bilim insanları iki tibet keçisini klonladıklarını iddia etti

Çinli bilim insanları klonlanan ilk hayvan Dolly’yi üreten teknolojinin aynısını kullanarak, Tibet Keçisi klonladıklarını iddia etti. Bu keçiler iri, ödüllü erkek keçilerden klonlandı.

Çin, dünyanın ilk klonlanmış hayvanı olan koyun Dolly’yi üreten tekniğin aynısını kullanarak, iki Tibet Keçisi’ni başarıyla klonladığını iddia etti. Bilim insanları keçi klonlarının, yetişkin bir hücrenin çekirdeğinin yeni bir yumurta hücresine aktarılmasını içeren somatik hücre klonlamasıyla oluşturulduğunu söyledi.

Yumurta daha sonra taşıyıcı anneye naklediliyor ve taşıyıcı anne kendi DNA’sından yüzde sıfır, donörün DNA’sınıın tamamını taşıyan bir bebek dünyaya getiriyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

“7.5 KİLO AĞIRLIĞINDA VE SAĞLIKLI” Devlete ait haber kanalı China Central Television’ın yayınladığı bir videoya göre ilk doğan keçi 7.4 kilo ağırlığında ve ‘sağlıklı’ ancak ikinci keçi ile ilgli henüz bilgi verilmedi.  Çinli bilim insanları, bu klonlamayı popülasyondaki “mükemmel bireylerin” genetik materyalini “korumak” için yaptıklarını söyledi; 

ÇİN’İN KLONLAMA ÇALIŞMALARI 

Son zamanlarda Çin bu alanda bir nevi öncü haline geldi. Bu yılın başlarında Çinli araştırmacılar, somatik hücre nükleer transferi kullanarak bir rhesus maymununu nasıl başarıyla klonladıklarını gösteren bir çalışma yayınladılar. Adı “ReTro” olan bu maymun, adını yaratımında kullanılan tekniklerden biri olan “trofoblast replasmanı”ndan alıyor.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI