DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

43 ülkeden Navalni için uluslararası soruşturma çağrısı

Antalya Bilet…

43 ülkeden Navalni için uluslararası soruşturma çağrısı
REKLAM ALANI
04.03.2024 17:53
0
A+
A-

43 ülkeden Navalni için uluslararası soruşturma çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi’nde 43 ülke, Rus muhalif lider Aleksey Navalni’nin ölümüne ilişkin bağımsız bir uluslararası soruşturma talep etti. Açıklamada, “Navalni’nin ölümünün sorumluluğu Başkan Putin ve Rus makamlarına aittir” denildi.

Rus muhalif lider Aleksey Navalni’nin ölümüne ilişkin, 43 ülke bağımsız bir uluslararası soruşturma talep etti.

Ülkeler, Navalni’nin ölümünden Devlet Başkanı Vladimir Putin’i sorumlu tuttu. Avrupa Birliği üyeleri, ABD, İngiltere, Ukrayna, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda ve Norveç, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi’nde Navalni’nin ölümüne ilişkin öfkelerini dile getiren ülkeler arasındaydı. Kuzey Kutbu’ndaki bir hapishane kolonisinde 16 Şubat’ta hayatını kaybeden 47 yaşındaki Navalni, geçen cuma günü Moskova’da, binlerce kişinin katılımıyla toprağa verildi. Avrupa Birliği Büyükelçisi Lotte Knudsen, 43 ülke adına BM insan hakları örgütüne yaptığı açıklamada, “Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalni’nin ölümünden öfke duyuyoruz ve bunun nihai sorumluluğu Başkan Putin ve Rus makamlarına aittir” dedi. Rusya’nın Navalni’nin ani ölümüyle ilgili olarak bağımsız ve şeffaf bir uluslararası soruşturmaya izin vermesi gerektiğini söyleyen Knudsen, “Sayın Navalny’nin beklenmedik ve şok edici ölümü Rusya’da hızlanan ve sistematik baskının bir başka işaretidir” diye ekledi. Ayrıca ülkeler, Rusya’yı, tüm siyasi mahkumları, insan hakları savunucularını, gazetecileri ve savaş karşıtı aktivistleri “derhal ve koşulsuz olarak” serbest bırakmaya çağırdı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Açıklamada “Rusya Federasyonu’nu bu cezasızlık iklimine son vermeye ve siyasi muhalefet ve eleştirel sesler için güvenli bir ortam yaratmaya çağırıyoruz” denildi. Ayrıca Rusya’yı “baskıcı yasalarını kaldırmaya ve yargının siyasi istismarına son vermeye” çağırdılar.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI