DOLAR
32,2764
EURO
34,7362
ALTIN
2.406,85
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

Gazze’de bulaşıcı hastalık alarmı! 1 milyon vaka tespit edildi

Antalya Bilet…

Gazze’de bulaşıcı hastalık alarmı! 1 milyon vaka tespit edildi
REKLAM ALANI
04.03.2024 15:38
0
A+
A-

Gazze'de bulaşıcı hastalık alarmı! 1 milyon vaka tespit edildi

Filistin Sağlık Bakanlığı, yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi’nde yaklaşık 1 milyon bulaşıcı hastalık vakası tespit edildiğini duyurdu. Bakanlık Sözcüsü Eşref el-Kudra, Birleşmiş Milletlere çağrı yaptı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi’nde yaklaşık 1 milyon bulaşıcı hastalık vakası tespit edildiğini duyurdu.

Bakanlık, İsrail bombardımanı altındaki Gazze’deki durum için Birleşmiş Milletlere (BM) harekete geçme çağrısında bulundu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Bakanlık Sözcüsü Eşref el-Kudra, bugün yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze’ye saldırılarının 150 gündür devam ettiğine dikkat çekti.

Sözcü Kudra, şu açıklamayı yaptı: “Bir milyona yakın bulaşıcı hastalık vakası tespit ettik ve tedavi için gerekli tıbbi imkanlar mevcut değil. İşgal devleti İsrail, kasıtlı şekilde salgın ve bulaşıcı hastalıkların yayılmasına yol açıyor ve tarifi mümkün olmayan bir insani ve sağlık felaketine neden oluyor.” Kudra, gerekli tıbbi yardımın sağlanmaması halinde durumun daha da kötüleşeceği uyarısında bulundu.  İsrail güçlerinin hastaneleri ve sağlık merkezlerini yıktığını, sağlık personelini öldürdüğü ya da alıkoyduğunu, Gazze’nin kuzeyindeki durumunun ise çok daha kötü olduğunu söyledi. İsrail ordusu, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de 152 sağlık kuruluşunu hedef alarak 31 hastaneyi hizmet dışı bıraktı. İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 13 bin 230’u çocuk, 8 bin 860’ı kadın olmak üzere 30 bin 534 Filistinli öldürüldü, 71 bin 920 kişi de yaralandı.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI