DOLAR
32,2686
EURO
34,7391
ALTIN
2.399,50
BIST
10.167,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
25°C
Antalya
25°C
Açık
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
25°C
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C

“Gazze’de ateşkes” görüşmelerinde son durum: Zorluklara rağmen ilerliyor

Antalya Bilet…

“Gazze’de ateşkes” görüşmelerinde son durum: Zorluklara rağmen ilerliyor
REKLAM ALANI
05.03.2024 19:39
0
A+
A-

“Gazze’de ateşkes” görüşmelerinde son durum: Zorluklara rağmen ilerliyor
Gazze için gözler ateşkes görüşmelerinde. Ramazan ayı yaklaştıkça İsrail’e yönelik baskı artıyor ancak İsrail heyeti Kahire’deki görüşmeleri boykot ediyor. Mısırlı üst düzey yetkililer, yürütülen görüşmelerin zorluklara rağmen ilerlediğini belirtti.

Al-Qahera News televizyonu, Mısırlı üst düzey yetkililerin açıklamalarına dayandırdığı haberinde, Gazze’de ateşkes için başkent Kahire’de yürütülen görüşmelere ilişkin bilgi verdi.
ABD, Mısır, Katar ve Hamas Hareketinden yetkililerin katıldığı görüşmelerin “Ramazan ayında Gazze’de ateşkes sağlanmasını amaçladığı” ifade edildi.
“Görüşmelerin zorlukla ilerlediğine” dikkat çekilen haberde, “Görüşmeler halen devam ediyor. Anlaşma sağlanamadığını söylemek yanlış olur.” denilerek müzakerelerin devam ettiği kaydedildi.
İsrail basını, İsrail tarafının ateşkesle ilgili görüşmeler yapmak için Gazze’de alıkonulan İsrailli esirlerin isim listesini istediğini ve Kahire’ye İsrail heyetinin gitmeyeceği bilgisini vermişti.
İsrail’in Kanal 13 televizyon kanalı ise, İsrailli bir yetkiliye dayandırdığı haberde, Tel Aviv yönetiminin Gazze’de ateşkes ve taraflar arasındaki esir takası konusundaki teklifinin iletildiğini ve Hamas’tan cevap beklendiğini duyurdu.
Kahire’de yürütülen görüşmelerin “çöktüğü” şeklindeki haberlere karşılık, “Durumda bir değişiklik yok.” açıklamasıyla sürecin devam ettiği teyit edildi.
Tel Aviv yönetimi ile Hamas arasında, esir takası mutabakatı kapsamında Mısır’ın başkenti Kahire’de 13 Şubat’ta toplantı yapılmıştı.Daha sonra bu müzakereler Fransa’nın başkenti Paris’te devam etmişti. Paris müzakereleri, Mossad Başkanı David Barnea başkanlığındaki İsrail heyeti, CIA Direktörü William (Bill) Burns, Katar Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Mısır İstihbarat Şefi Abbas Kemal ve Hamas heyetinin katılımıyla 24 Şubat’ta sonlanmıştı.
Mısır basını son olarak, 3 Mart’ta Kahire’de Mısır, Katar, Hamas hareketi ve ABD’nin katılımıyla başladığını ve devam edeceğini duyurmuştu.İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 13 bin 430’u çocuk, 8 bin 900’ü kadın olmak üzere 30 bin 631 Filistinli öldürüldü, 72 bin 43 kişi yaralandı.Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI