DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Açık
24°C

Fenerbahçe’den 1959 öncesi şampiyonluklar için açıklama

Antalya Bilet…

Fenerbahçe’den 1959 öncesi şampiyonluklar için açıklama
REKLAM ALANI
06.03.2024 12:18
0
A+
A-

Fenerbahçe'den 1959 öncesi şampiyonluklar için açıklama

Fenerbahçe, Türkiye 1. Futbol Ligi olarak başlayan ve Süper Lig olarak devam eden ligin 1959 öncesine dayanan şampiyonluklarıyla ilgili TFF’ye yapıtığı başvuruyla ilgili somut bir adım atılmadığını açıkladı. Sarı-lacivertliler başvurunun üzerinden 3 yıl geçtiğini ve henüz bir kararın alınmadığını ifade etti.

Fenerbahçe, Süper Lig’in kuruluşundan önceki Türkiye şampiyonluklarıyla ilgili yaptığı başvuruyla ilgili açıklama yayınladı.

Sarı-lacivertli ekip, 1959 öncesi Türkiye şampiyonlukları ile ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’na yaptığı resmi başvurunun üzerinden bugün itibarıyla 3 yıl (1095 gün) geçtiğini ve henüz bir kararın alınmadığını belirtti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

TFF KOMİSYON KURMUŞTU

Türkiye Futbol Federasyonu, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında 1959 yılı öncesi Türkiye 1. Futbol Ligi olarak başlayan ve Süper Lig olarak devam eden ligin incelenmesi için bir komisyon oluşturulmasına karar vermişti.

Fenerbahçe, kurulan komisyonun henüz somut bir adım atmadığını ifade etti.

Fenerbahçe’den yapılan açıklamanın bir bölümünde şu ifadeler yer aldı;

“Bir başvurunun incelenmek üzere TFF Yönetim Kurulu’nda 3 yıl beklemesi gibi bir duruma daha önce rastlanılmadığı gibi bu durumun kulübümüzün hak arama hürriyetine halel getirdiği tartışmasızdır. İlk günden itibaren tarihi gerçekler, resmi dayanak ve kanıtlarla hakkımızı aradığımız 1959 öncesi şampiyonluklarımız için bir an önce gereken adımların atılmasını ve hakkımızın teslim edilmesini beklediğimizi, davamızın arkasında olduğumuzu ve asla vazgeçmeyeceğimizi, Zeki Rıza’ların, Lefter’lerin, Cihat’ların ve nicelerinin emeklerine gölge düşmesine izin vermeyeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

İŞTE SÜPER LİG’DE 1959 ÖNCESİ ŞAMPİYONLUK SAYILARI: Fenerbahçe: 9 Beşiktaş: 7 Galatasaray: 1 Ankara Demirspor: 2 Harbokulu: 2 Eskişehir Demirspor: 1 Güneşspor: 1 Göztepe: 1 Gençlerbirliği: 2 İstanbulspor: 1 Ankaragücü: 1 Muhafızgücü: 1 Harbiye: 1

Antalya Bilet

REKLAM ALANI