DOLAR
32,2066
EURO
35,0261
ALTIN
2.501,24
BIST
10.982,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
27°C
Antalya
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Açık
30°C
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C

Arjantin’de hapishanede baskın gibi arama: İnsan hakları örgütleri tepkili

Antalya Bilet…

Arjantin’de hapishanede baskın gibi arama: İnsan hakları örgütleri tepkili
REKLAM ALANI
07.03.2024 06:54
0
A+
A-

Arjantin'de hapishanede baskın gibi arama: İnsan hakları örgütleri tepkili

Arjantin’de uyuşturucu kaçakçılarının tutulduğu bir hapishaneye baskın yapıldı. Elleri bağlanan mahkumların hepsi teker teker diz çöktürüldü. Bu sırada suçluların hücrelerinde arama yapıldı.

Arjantin’in Sante Fe eyaletinde çok sayıda suça bulaşmış, bazılarının lider konumunda olduğu çete üyelerinin tutulduğu Pinero cezaevine polis baskını yapıldı. Hücreler teker teker ayrıntılı şekilde arandı. Bu sırada mahkumlar, yarı çıplak halde elleri arkadan bağlanıp diz çöktürüldü. Bazı hücrelerde kesici aletler bulundu. Suçlular, kontrol amaçlı xray cihazından da geçirildi. Santa Fe Valisi Maximiliano Pullaro’nun suçlulara karşı bu uygulaması Güvenlik Bakanı Patricia Bullrich tarafından da övgüyle karşılandı. Mahkumlara yönelik bu adım, El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele’nin uyuşturucu çetelerine karşı aldığı sert önlemleri akla getirdi. Bullrich de daha önce Bukele modelini Arjantin’de uygulayacağının sinyalini vermişti.

İNSAN HAKLARI ÖRGÜTLERİ TEPKİLİ Ancak insan hakları örgütleri polis baskınında ortaya çıkan görüntüleri “Aşağılama” olarak niteledi. “Bu kimseyi daha güvenli hale getirmiyor.” açıklaması yapıldı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Antalya Bilet

REKLAM ALANI