DOLAR
32,2447
EURO
34,7760
ALTIN
2.415,47
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
24°C
Antalya
24°C
Açık
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C
Cuma Yağmurlu
21°C

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, ayın kaçında açıklanacak? TCMB anketine göre yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini

Antalya Bilet…

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, ayın kaçında açıklanacak? TCMB anketine göre yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
REKLAM ALANI
08.03.2024 15:35
0
A+
A-

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, ayın kaçında açıklanacak? TCMB anketine göre yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yıllık takvim doğrultusunda PPK (Para Politikası Kurulu) toplantılarını gerçekleştirmeye devam ediyor. Toplantılar ardından belirlenen faiz kararı kamuoyuyla paylaşılıyor. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, ayın kaçında açıklanacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) gelecek yıl düzenleyeceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantılarının yanı sıra açıklayacağı Enflasyon Raporları ve Finansal İstikrar Raporlarının tarihleri belli oldu. Yılın ilk iki toplantısını geride bırakan Merkez Bankası, üçüncü PPK toplantısını mart ayının son günlerinde gerçekleştirecek. 

MART AYI MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) bu ayki faiz toplantısı 21 Mart 2024 tarihinde yapılacak. Toplantının hemen ardından, PPK kararı, kısa gerekçesi ile birlikte Merkez Bankası web sitesinde açıklanacak.

TCMB ANKETİNE GÖRE YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ

Merkez Bankası 2024’ün ilk anket sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre, yıl sonu Tüketici Fiyat Endeksi’ndeki (TÜFE) artış beklentisi yüzde 42,04 oldu. Gelecek 12 ay sonundaki TÜFE beklentisi ise yüzde 39,09 olarak belirlendi. Ankette yıl sonu dolar/TL tahmini 40 olarak gerçekleşti. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise bir önceki anket döneminde 39,46 TL iken, bu anket döneminde 40,64TL olarak gerçekleşti. TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 42,50 iken, bu anket döneminde yüzde 45 olarak gerçekleşti.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI