DOLAR
32,1939
EURO
34,9928
ALTIN
2.513,03
BIST
10.884,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
27°C
Antalya
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
31°C
Cuma Açık
30°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Endonezya’da 60 yıl aradan sonra çamur banyosu geleneği tekrarlandı

Antalya Bilet…

Endonezya’da 60 yıl aradan sonra çamur banyosu geleneği tekrarlandı
REKLAM ALANI
12.03.2024 16:56
0
A+
A-

Endonezya'da 60 yıl aradan sonra çamur banyosu geleneği tekrarlandı

Endonezya’nın Bali adasında, altmış yıllık bir aradan sonra “Sessizlik Günü” kapsamında çamur banyosu ritüelleri yeniden canlandırıldı. Kedonganan Köyü’nde yaşayan Balililer, toprağa şükranlarını sunmak ve manevi negatifliği nötrleştirmek için çamurla kaplandıktan sonra okyanusta temizlendiler. Mebuug Buugan olarak bilinen bu gelenek, Nyepi olarak bilinen “Sessizlik Günü” kutlamalarının ardından gerçekleşti. Köylüler, mangrov alanlarında toplanarak çamur havuzlarına girdiler ve bedenlerini çamurla kapladılar.

Endonezya’nın Bali adasında, “Sessizlik Günü” festivali sonrası, altmış yıl aradan sonra yeniden canlandırılan Mebuug-buugan adlı çamur banyosuna yüzlerce kişi katıldı. Bu ritüel, kötü şansı ve negatif enerjiyi temizlemesiyle biliniyor.
Katılımcılar, geleneksel kıyafetlerle ve başlıklarla çamur topladılar ve kendilerini arındırma ritüelinin bir parçası olarak vücutlarına sürdüler.
Bu etkinlik, adada yapılan Nyepi festivalinden bir gün sonra gerçekleşti. Nyepi’de Hindu topluluğu, evde kalarak kendilerini düşünmeyi ve dini ritüelleri yerine getirmeyi bekler.
Bali’deki Hindu nüfusunun yanı sıra, Endonezya’nın genel nüfusunun çoğunluğu Müslümanlardan oluşuyor.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI