DOLAR
32,2466
EURO
34,7531
ALTIN
2.410,38
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
24°C
Antalya
24°C
Açık
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Yağmurlu
22°C

Trump’tan Hitler güzellemesi iddiası: Bazı “iyi şeyler” yaptı

Antalya Bilet…

Trump’tan Hitler güzellemesi iddiası: Bazı “iyi şeyler” yaptı
REKLAM ALANI
12.03.2024 09:57
0
A+
A-

ABD’nin tartışmalı eski başkanı Trump’ın, 2024 seçimleri için yürüttüğü kampanyada, Adolf Hitler’i övdüğü öne sürüldü. Trump’ın, “Hitler, bazı iyi şeyler yaptı. Ekonomiyi yeniden inşa etti” ifadelerini kullandığı iddia edildi.

ABD merkezli CNN’de yer alan habere göre eski başkan ve yeni başkan adayı Donald Trump, seçim kampanyası sırasında Nazi Almanyasını yöneten Adolf Hitler’i övdü. 

Trump’ın eski özel kalem müdürü John Kelly’nin, CNN sunucusu ve baş ulusal güvenlik analisti Jim Sciutto’ya şunları söylediği öne sürüldü:

YAZI ARASI REKLAM ALANI

“Bana, ‘Ama Hitler bazı iyi şeyler de yaptı’ dedi. Ben de ‘Peki, ne?’ diye sordum. O da, ‘Hitler ekonomiyi yeniden inşa etti’ dedi. Ama o yeniden inşa ettiği ekonomiyle ne yaptı? Kendi halkına ve dünyaya karşı kullandı. Ben de dedim ki, ‘Efendim, bu adam hakkında asla iyi bir şey söyleyemezsiniz. Yani, Mussolini kıyaslandığında harika bir adamdı.”

Sciutto, “Kelly bana “Holokost’u kaçırdığına inanmak oldukça zor ve Avrupa tiyatrosunda öldürülen 400 bin Amerikan askerini nasıl kaçırdığını anlamak da oldukça zor” diye devam etti.

Haberde ayrıca, Kelly’ye göre Trump’ın Hitler’e olan hayranlığının, Alman liderin ekonomi politikalarından daha ileri bir boyutta olduğu belirtildi.

“Trump’ın Hitler’in üst düzey Nazi subayları üzerindeki hakimiyetine duyduğu hayranlık” da haberde ifade edildi.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI