DOLAR
32,2596
EURO
34,7827
ALTIN
2.414,02
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
24°C
Antalya
24°C
Açık
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C
Cuma Hafif Yağmurlu
21°C

Kuyumcularda altın bulunamıyor

Antalya Bilet…

Kuyumcularda altın bulunamıyor
REKLAM ALANI
13.03.2024 15:49
0
A+
A-

Kuyumcularda altın bulunamıyor

Altın fiyatı rekor üzerine rekor kırıyor. Gram altın 2 haftada yüzde 10 değerlendi. Kuyumcularda da altına talep arttı. 24 ayar altın bulmak zorlaştı. Altın alacaklar “kesme altın” almak zorunda kalabiliyor.

Altına talep patladı, kuyumcularda 24 ayar altın bulmak zorlaştı. Türk halkının en fazla tercih ettiği yatırımın başında altın geliyor. Son haftalarda artan fiyat talebi yükseltti. Kapalıçarşı’da zaman zaman kuyruklar oluşurken, kuyumcuların 24 ayar altın stokları eridi. Sektör yetkilileri, yoğun alımlardan dolayı 1, 5 ve 10 gram şeklindeki küçük külçelerin piyasada bulunamadığını belirtti. Paketli altın darphane tarafından üretiliyor. Bu nedenle daha güvenli bulunuyor. Kesme altın almak istemeyen vatandaşlar kuyumcu kuyumcu dolaşıyor. Sektör yetkililerine göre bu sorun özellikle Kapalıçarşı’da ve Anadolu’da bazı illerde yaşanıyor. Altın ithalatına bir süredir kota uygulanıyor. Bu da fiziki altına talebi daha da artırdı. İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, fiziki altının dünya fiyatlarına göre, kilo başına 3 bin dolar daha pahalı satıldığını belirtiyor.

VİDEO: 24 AYAR ALTIN BULMAK ZORLAŞTI MI?

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Antalya Bilet

REKLAM ALANI