DOLAR
32,3475
EURO
34,9394
ALTIN
2.410,01
BIST
10.214,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
25°C
Antalya
25°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
24°C

Navalni’nin müttefikine çekiçli saldırı

Antalya Bilet…

Navalni’nin müttefikine çekiçli saldırı
REKLAM ALANI
13.03.2024 10:02
0
A+
A-

Navalni'nin müttefikine çekiçli saldırı

Hapishanede ölen Rus muhalif lider Aleksey Navalni’nin sözcüsü Kira Yarmiş, Navalni’nin en büyük müttefiklerinden Rus aktivist Leonid Volkov’un Litvanya’nın başkenti Vilnius’taki evinin önünde saldırıya uğradığını açıkladı.

Rus muhalif lider Aleksey Navalni’nin en büyük müttefiki Litvanya’daki evinin önünde saldırıya uğradı. Navalni’nin sözcüsü Kira Yarmiş, yaptığı açıklamada, “Leonid Volkov az önce evinin önünde saldırıya uğradı. Birisi arabasının camını kırdı ve yüzüne göz yaşartıcı gaz sıktı, ardından saldırgan Leonid’e çekiçle vurmaya başladı” ifadelerine yer verdi. Açıklamaya göre evinin önünde salırıya uğrayan Volkov’un kollarına ve bacaklarına çekiçle vuruldu.

LİTVANYA OLAYI ARAŞTIRIYOR Ülkenin Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis, Litvanyalı yetkililerin saldırıyı araştırdığını söyledi. Landsbergis, saldırıyı “şok edici” olarak nitelendirerek, “Failler suçlarının hesabını vermek zorunda kalacaklar” dedi. Saldırı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in beşinci dönemi kazanmasının neredeyse kesin olduğu Rusya başkanlık seçimlerinden birkaç gün önce gerçekleşti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

RUSYA’DAKİ SEÇİMLERİ “SİRK” OLARAK TANIMLADI 2023 yılına kadar Navalni’nin “Yolsuzlukla Mücadele Vakfı”nın başkanlığını yapan Volkov, sosyal medyada bunların Putin’in ezici kitlesel desteğinin sinyalini verme amaçlı olduğunu söyleyerek mart ayındaki seçimleri bir “sirk” olarak nitelendirdi. Muhalif aktivist Volkov, güvenlik nedeniyle birkaç yıldır Rusya dışında yaşıyor. Rusya’da çok sayıda siyasi suçlamayla karşı karşıya bulunuyor.NAVALNİ’NİN ÖLÜMÜ Rusya’daki en önde gelen Putin karşıtı ses olan Navalni’nin geçen ay bir Rus hapishanesinde ölmesi, dünya liderlerinin kınamasına ve öldürüldüğü yönündeki suçlamalara yol açtı. Kremlin onun ölümüyle herhangi bir ilgisi olduğunu reddetti. Navalni’nin ekibi ve diğer birçok Rus eylemci, Moskova’nın giderek artan baskıcı rejiminin muhalefete baskı yapması nedeniyle son yıllarda ülkeden kaçtı. 2021’de Moskova’daki bir mahkeme, “Yolsuzlukla Mücadele Vakfı”nın “aşırılıkçı” bir grup olduğuna karar verdi. Antalya Bilet

REKLAM ALANI