DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
25°C
Antalya
25°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

İsrail hükümetine güven azaldı

Antalya Bilet…

İsrail hükümetine güven azaldı
REKLAM ALANI
14.03.2024 16:31
0
A+
A-

İsrail hükümetine güven azaldı

İsrail’de yapılan bir araştırma, İsraillilerin hükümete ve meclise olan güveninde gözle görülür bir düşüş olduğunu ortaya koydu. Anketlere göre halk, en çok orduya güveniyor.

The Times of Israel gazetesinin haberine göre, İsrail halkının Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetine güveni azaldı. 

İsrail Demokrasi Enstitüsünün yürüttüğü “2023 İsrail Demokrasi Endeksi” araştırması için ilk olarak Haziran 2023’te, daha sonra İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırılarının başlamasının ardından kamuoyunun duyarlılığını ölçmek için 2023’ün sonunda bu yılın başında olmak üzere 3 ayrı anket yapıldı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Araştırma sonuçları, İsrail vatandaşları arasında Binyamin Netanyahu başbakanlığındaki hükümete güvenin yüzde 28’den yüzde 23’e, İsrail meclisi Knesset’e olan güvenin ise yüzde 24’ten yüzde 19’a düştüğünü ortaya koydu.

EN ÇOK ORDUYA GÜVENİYORLAR 

Ülkede devlet kurumları arasında en yüksek güven oranına, ortalama yüzde 86 ile İsrail ordusu sahip olurken, orduyu yüzde 64 ile belediyeler ve yerel yönetimler takip etti.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI