DOLAR
32,3409
EURO
34,8363
ALTIN
2.402,79
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
27°C
Antalya
27°C
Açık
Pazartesi Açık
25°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Felçli köpekler için tren yaptı

Antalya Bilet…

Felçli köpekler için tren yaptı
REKLAM ALANI
15.03.2024 14:58
0
A+
A-

Felçli köpekler için tren yaptı

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde engelli köpeklerin bakımını üstlenen Buket Özgünlü, yürüyemeyen hayvanlar için kullanılmayan içi boş varillerden tren yaptı. Her vagonda bir köpeğin bulunduğu trene çevredeki vatandaşlar da ilgi gösteriyor.

Ankara’da Buket Özgünlü, 11 yıl önce sokak hayvanlarını beslemeye başladıktan sonra Yaşama Tutunan Patiler Derneği’ni kurdu.
VİDEOYA GİT:
Farklı illerden getirilen engelli köpeklerin bakımını üstlenen Özgünlü, hayvanseverlerin de desteğiyle engelli köpekler için boş varillerden tren yaptırdı.
Özgünlü, çeşitli engelleri nedeniyle yürüme güçlüğü çeken hayvanları her gün ATV motoru ile çektiği 6 vagonlu trene bindirip gezdiriyor.
Her vagonda bir köpeğin bulunduğu trene çevredeki vatandaşlar da ilgi gösteriyor.
Özgünlü, ruhsatlı bakımevinde toplam 560 köpeğin bakımını, hayvanseverlerin desteğiyle yaptığını söyledi.
Köpeklerin yarısından çoğunun engelli olduğunu belirten Özgünlü, “Treni projesini sosyal medyada yurt dışında bir amcada gördük. Sonra dedim ki ‘bizimkilerin niye olmasın?’ Ve hep demirler arasında kalmak zorunda oldukları için hiçbir şey görmedikleri için, böyle bir proje gerçekleştirdim. Hem personellerimiz götürüyor, hem ben gezmeye çıkarken onları gezdiriyorum. Onlar da çok mutlu oldular. Hem insan yüzü gördüler, hem etrafı gördüler, hem nerede yaşadığımızın farkında oldular.” dedi.
Bakımevinde bulunan köpeklerin sahiplendirildiğini; ancak engelli köpeklere kendisinin baktığını belirten Buket Özgünlü, “Babam da engelli olduğu için onlara nasıl bakılması gerektiğini ben daha iyi biliyorum. Bu canlar kendiliğinden engelli kalmadı. İnsanlar tarafından engelli kalan canlar. Arka ayakları tutmayanlardan bir tanesi araziye girip tavuk yediği için şiddet uygulanıp beli kırılan bir can. Bir tanesi ‘arsamın içine girdi’ denilip pompalı tüfekle vurulan can. Bir tanesi ‘hızlı gideceğim’ diye önüne bakmadan basıp gittiği için engelli kalan can. Bir tanesi başına kürekle vurulduğu için gözleri görmeyen can. Bu canlar insanlar tarafından engelli kaldı. Bir kısım insan kötülük yaparken, bir kısım insan iyilik yapmak için çaba sarf ediyor.” diye konuştu.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI