DOLAR
32,3998
EURO
34,8047
ALTIN
2.397,66
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
28°C
Antalya
28°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
26°C

UNICEF: Sudan’da çocukların geleceğini kurtarmak için bir umut ışığı kaldı

Antalya Bilet…

UNICEF: Sudan’da çocukların geleceğini kurtarmak için bir umut ışığı kaldı
REKLAM ALANI
16.03.2024 08:09
0
A+
A-

UNICEF: Sudan'da çocukların geleceğini kurtarmak için bir umut ışığı kaldı

UNICEF Sudan Temsilcisi Mandeep O’Brien, 2023 Nisan ortasından bu yana iç savaşın sürdüğü ve 4 milyon çocuğun yerinden edildiği Sudan’da “çocukların geleceğini kurtarmak ve kitlesel can kayıplarının önüne geçebilmek için bir umut ışığı kaldığını” bildirdi.

X’ten yaptığı paylaşımda Sudan’da 11 aydır süren “vahşi savaş” nedeniyle milyonlarca kişinin açlık ve akut yetersiz beslenmeyle karşı karşıya olduğunu söyleyen O’Brien, “Sudan’da çocukların geleceğini kurtarmak ve kitlesel can kayıplarının önüne geçebilmek için bir umut ışığı kaldı. Şimdi ateşkes, daha fazla kaynak ve engelsiz erişime ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

DÜNYADAKİ EN BÜYÜK YERİNDEN EDİLME Birleşmiş Milletler’e göre, dünyadaki “en büyük yerinden edilme” vakasının yaşandığı ve dünyadaki “en büyük açlık krizinin” yaşanabileceği Sudan’da, ordu ve paramiliter Hızlı Destek Kuvvetleri arasındaki çatışmalarda yaklaşık 14 bin kişi hayatını kaybetti, 8 milyon kişi yerinden edildi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

19 MİLYON ÇOCUK OKULA GİDEMİYOR

İç savaş nedeniyle 19 milyon çocuğun okula gidemediği ve nüfusunun yaklaşık yarısına tekabül eden 25 milyon insanın yardıma muhtaç hale geldiği ülkede, Dünya Gıda Programı’nın 5 Şubat 2024’teki son raporuna göre, yaklaşık 18 milyon Sudanlı akut gıda güvensizliği yaşıyor ve bunların 5 milyonu açlığın eşiğinde. Sudan’da, uluslararası toplumdan gelen ateşkes çağrılarına rağmen taraflar arasındaki çatışmalar ramazan ayında da sürüyor. SUDAN’DAKİ İÇ SAVAŞ Sudan’da Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan komutasındaki ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK), Aralık 2018’deki halk ayaklanması sonrasında yönetimi ele geçirip, yaklaşık 30 yıl iktidarda kalan Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir’in Nisan 2019’da devrilmesinin ardından sivillerin katılımıyla oluşturulan hükümette yer almış, 2021’de ise sivil hükümete karşı birlikte darbe düzenlemişti. Ordu ve HDK’nin, askeri ve güvenlik reformu kapsamında HDK’nin orduya entegrasyonu meselesinde anlaşmazlığa düşmesinin ardından 2023’ün nisan ayı ortasında iç savaş patlak vermişti.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI