DOLAR
32,2425
EURO
34,7373
ALTIN
2.387,33
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
27°C
Antalya
27°C
Açık
Pazartesi Açık
25°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Altın alacaklar dikkat! Talep artınca dolandırıcılık da arttı

Antalya Bilet…

Altın alacaklar dikkat! Talep artınca dolandırıcılık da arttı
REKLAM ALANI
20.03.2024 11:36
0
A+
A-

Altın alacaklar dikkat! Talep artınca dolandırıcılık da arttı

Altın fiyatı son haftalarda hızlı bir yükselişe geçti. Vatandaşın talebi de arttı. Kuyumcular bu talebe yetişmekte zorluk çekince darphane çift vardiyalı üretime başladı. İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık da ilgiyle beraber sahte ve düşük ayarlı altınla dolandırıcılıkların çoğaldığını söyledi.

Altın fiyatı son haftalarda rekor üzerine rekor kırıyor. Fiyatlar yükseldikçe talep de artıyor.
Kuyumcuların bu talepleri karşılamakta zorlanması üzerine darphane çift vardiyaya geçerek üretime başladı.
Talebe yetişmekte zorlanan kuyumcular ise bu durumun dolandırıcılığı da beraberinde getirdiğini söyledi.
İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, son dönemde altına olan ilgiyle birlikte harekete geçen dolandırıcılara karşı uyarılarda bulundu.
Atayık, altın konusunda sıkıntı olduğunu ve bu sıkıntının uzun süredir devam ettiğini ifade etti.
Atayık, “Son zamanlarda büyük bir talep var. Altına bir hücum var. Yani bu seçim öncesinde her zaman oluyor belirsizlikte. Fakat bunun geçici olduğunu biz düşünüyoruz. Vatandaşlarımız panik yapmasınlar.” dedi.
Vatandaşlara panik yapmamaları konusunda tavsiye veren Atayık, “Bu panik havasından çıkıp ihtiyaçları oranında altına yatırım yapmaları. Çok yakın zamanda darphanemiz de üretimini iki katına çıkardı. Bu arz yakın bir zamanda talebi karşılayacak ve fiyatlar rayına oturacak. Dolayısıyla vatandaşlarımızın şimdi altına yönelik bu aşırı taleplerini biraz frenlemeleri lazım. Fiyat farklarından dolayı bazı uyanıklar demeyeyim de, kötü niyetli insanlar piyasaya bu altınların ayarını düşürerek veya değişik şekilde vatandaşı kandıranlar piyasada oluşmaya başladı. Neden oluyor bu? Altına vatandaşımız rahat ulaşamadığı için, üreticimiz rahat ulaşamadığı için, ihracatımız bundan çok büyük zarar görüyor, ulaşamıyor. Yani bu kotanın kesinlikle kaldırılması lazım. Eğer bu kota kaldırılmazsa; işte haberlerde duyuyoruz, ‘Kaçak altın geldi, gümrükten şu geldi, bu geldi.’ Yani insanlar daha değişik yerlere başvuruyorlar.” dedi.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI