DOLAR
32,2952
EURO
34,6307
ALTIN
2.414,74
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
25°C
Antalya
25°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
29°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
26°C

141 yıllık gizem: Mimarı öldü, kilise yarım kaldı

Antalya Bilet…

141 yıllık gizem: Mimarı öldü, kilise yarım kaldı
REKLAM ALANI
25.03.2024 13:40
0
A+
A-

141 yıllık gizem: Mimarı öldü, kilise yarım kaldı

Dünyanın sayılı eserleri arasında gösterilen ve mimar Antoni Gaudi’nin şaheseri olarak görülen “La Sagrada Familia”da sona yaklaşılıyor. Dünyanın en iyi mimarlarının üzerinde çalıştığı bazilikanın 2026 yılında vinçsiz olarak görüleceği değerlendiriliyor.

Dünyanın en güzel şehirleri arasında yer alan İspanya’nın Barselona kentine gelen turistlerin ilk uğradıkları mekanlardan birisi olan “La Sagrada Familia” ihtişamlı görüntüsünün yanı sıra vinçlerin gölgesinde bulunması ile de dikkat çekiyor.
“Bitmeyen kilise” olarak bilinen “La Sagrada Familia”nın yapımına 1882 yılında halkın yardımlarıyla başlandı.
Mimar Antoni Gaudi, şaheseri olarak adlandırdığı “La Sagrada Familia”nın görkemli bir yapıda olmasını isteyerek çizimlerinde karmaşık mimariyi kullandı.
Katolanya’nın önemli eserlerinde imzası bulunan Mimar Antoni Gaudi, 7 Haziran 1926 tarihinde 73 yaşında eserini karşıdan izlemek isterken tren çarpması neticesinde hayatını kaybetti.
Mimar Antoni Gaudi La Sagrada Familia’ya gömülürken, projenin mimari gizemi ise 141 yıldır çözülemedi.
Mimar Antoni Gaudi’nin gizemli çizimlerini çözebilmek ve La Sagrada Familia’yı tamamlayabilmek için dünyanın en iyi mimarları yıllardır proje üzerinde çalışma yürütüyor.
Üzerinden geçen 141 yılda hala daha proje inşaat halinde. Vinçlerin bulunduğu La Sagrada Familia’yı görmek için milyonlarca kişi Barselona’yı ziyaret ediyor.
Dört kulesinin tamamlanması için çalışmaların sürdüğü La Sagrada Familia’da her şey planlandığı gibi giderse kilisenin inşaatı 2026 yılında tamamlanacak.
Sagrada Familia 172,5 metrelik boyuyla dünyanın en yüksek kilisesi olacak.
Yapının tamamlanan ilk bölümü olan ve Gaudi etkisini doğrudan taşıyan Doğuş Cephesi, Gaudi’nin Barselona’daki diğer altı yapısıyla birlikte UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alıyor.
İnşaatın, Gaudi’nin ölümünün 100’üncü yıldönümü olan 2026’ya kadar tamamlanması hedefleniyor.
Aynı yıl, UNESCO Dünya Mimarlık Başkenti olacak Barselona’nın Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) Kongresine ev sahipliği yapması planlanıyor.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI