DOLAR
32,3612
EURO
34,6938
ALTIN
2.397,81
BIST
10.161,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
25°C
Antalya
25°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
28°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
24°C

İki ülkeden kura müdahale

Antalya Bilet…

İki ülkeden kura müdahale
REKLAM ALANI
25.03.2024 10:00
0
A+
A-

İki ülkeden kura müdahale

Piyasalar, Japonya ve Çin’in kura müdahaleleri ile haftaya başladı. Japonya, yende aşırı dalgalanmalara izin verilmeyeceğini duyurdu. Çin ise yuandaki değer kaybını durdurmak için güçlü bir sinyal verdi.

Asya’da piyasalar haftaya karışık başladı. Piyasalar, Japonya ve Çin’in kura müdahalelerini yakından izledi. Geçen hafta negatif faiz politikasını sonlandıran Japonya’dan kura sözlü müdahale geldi. Ülkenin kur politikalarından sorumlu bakan yardımcısı Masato Kanda, yendeki spekülatif harekete izin vermeyeceklerini belirtti. Kanda, “Aşırı dalgalanmalara karşı uygun olan adımı atacağız. Her zaman hazırız” dedi. Japonya’da döviz piyasasına müdahale edilebileceği ihtimali yendeki değer kaybını şu an için durdurdu. Açıklamalar sonrası dolar/yen kurunda düşüş gerçekleşti. Geçen hafta 151,86’ya kadar çıkan dolar/yen, haftaya 151,1 civarında başladı. Japonya’nın Nikkei endeksi yendeki değer kaybıyla geçen hafta yüzde 5,6 yükselerek tarihi zirveyi görmüştü. ÇİN’DEN YUAN ADIMI Çin Merkez Bankası günlük döviz kuru işlem bandını yuanın değerini artıracak şekilde belirledi ve yuanın geniş bantta değer kazanmasını sağladı. Banka, dolar/yuan referans kurunu pazartesi günü 7,0996’da belirleyerek, kasımdan bu yana en güçlü yuan sabitlemesini gerçekleştirdi. Karar sonrası yuan dolara karşı yüzde 0,5 ile aralık ayından beri en hızlı günlük yükselişini kaydetti. Uzmanlar, Çin’in kararının yuanda daha fazla zayıflamaya izin verilmeyeceğine dair güçlü bir sinyal olduğunu belirtiyor.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI