DOLAR
32,2989
EURO
34,7939
ALTIN
2.399,07
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
27°C
Antalya
27°C
Açık
Pazartesi Açık
25°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Kanadalı öğrencilerden İsrail karşıtı açlık grevi

Antalya Bilet…

Kanadalı öğrencilerden İsrail karşıtı açlık grevi
REKLAM ALANI
25.03.2024 10:53
0
A+
A-

Kanadalı öğrencilerden İsrail karşıtı açlık grevi

Kanada’daki McGill Üniversitesi’nden bir grup öğrenci, üniversiteyi “İsrail ordusunu destekleyen şirketlerden” yatırımlarını çekmeye zorlamak amacıyla üç haftadan fazla bir süre açlık grevinde kaldı.

Kanada’daki McGill Üniversitesi’nden bir grup öğrenci, üniversiteyi “İsrail ordusunu destekleyen şirketlerden” 20 milyon dolarlık yatrırımlarını çekilmeye zorlamak amacıyla üç haftadan fazla bir süre açlık grevi yaptı. Grev, öğrencilerin ve öğretim üyelerinin İsrail’in Gazze’deki askeri saldırısını protesto ettiği, McGill’de ve dünyanın dört bir yanındaki üniversitelerde aylarca süren protesto ve oturma eylemlerinin ardından geldi.

“KAMPÜS EYLEMLERİ GÖRMEZDEN GELİNDİ”

YAZI ARASI REKLAM ALANI

McGill Üniversitesi’nin web sitesindeki belgeler, İsrail’e savaş uçakları satan Lockheed Martin ve Fransız hava savunma şirketi Safran’ın da aralarında bulunduğu şirketlere yatırım yaptığını gösteriyor. McGill’de lisans eğitimi alan öğrencilerden biri, “McGill Üniversitesi bize başka seçenek bırakmadı çünkü barışçıl protestoları, öğrencilerin ve öğrenci gruplarının kampüste gerçekleştirdiği eylemleri görmezden geldiler” dedi.

20 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Öğrenciler, Kanada’nın en prestijli üniversitelerinden biri olan McGill’in çeşitli şirketlerden yaklaşık 20 milyon dolarlık yatırımını çekmesi çağrısında bulunuyor. McGill Üniversitesi cuma günü, “bu girişime katılan öğrencilerin refahından endişe duyduğunu” belirten bir bildiri yayınladı. Açıklamada, “McGill, üniversite politikası ve yasalar çerçevesinde ifade özgürlüğü ve özgür toplanma hakkına saygı duymaktadır” ifadeleri kullanıldı.

“ÖĞRENCİLER REFAHLARINI DÜŞÜNMELİ”

Üniversite yatırımların çekilmeyeceğinin anlaşıldığı metinde, “Üniversitenin yatırım holdingleriyle ilgili endişeleri dile getirmek veya politika değişikliklerini savunmak için mevcut prosedürleri açıkça ilettik. Bu öğrenciler farklı bir yaklaşım seçmişlerdir; Umudumuz onların refahları etkilenmeden üniversite politikalarının bu şekilde belirlenemeyeceğini anlamalarıdır. Onları sağlıklarını ön planda tutan seçimler yapmaya çağırıyoruz” ifadelerine yer verdi. Şubat ayında McGill Üniversitesi, öğrenciler ve öğretim üyeleri tarafından yıllarca süren bir protestonun ardından, kömür ve petrol işletmesi sahiplerinin yer aldığı “Carbon Underground 200” listesinde yer alan şirketlerden yatırımlarını çekeceğini açıklamıştı

Antalya Bilet

REKLAM ALANI