DOLAR
32,4251
EURO
34,8197
ALTIN
2.394,12
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
29°C
Antalya
29°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
25°C

Filistinli gruplar: Gazze’de çok uluslu güç kabul edilemez ve “işgalci” muamelesi görür

Antalya Bilet…

Filistinli gruplar: Gazze’de çok uluslu güç kabul edilemez ve “işgalci” muamelesi görür
REKLAM ALANI
30.03.2024 18:34
0
A+
A-

Filistinli gruplar, Gazze’de İsrail’in saldırıları sonrası uluslararası bir güç oluşturulmasının kabul edilemeyeceğini ve böyle bir gücün “işgalci” olarak kabul edilip ona göre muamele edileceğini belirtti.

İsrail basınında, Gazze’de çok uluslu güç oluşturulması konusunda ABD ile yürütülen müzakerelerde ilerleme sağlandığı yönündeki haberlere Filistinli gruplardan yanıt geldi. Tüm Filistinli grupları içinde barındıran Ulusal ve İslami Güçler Takip Komitesi’nin, 30 Mart Filistin Toprak Günü’nün 48. yılı münasebetiyle yaptığı yazılı açıklama Hamas tarafından yayımlandı. İsrailli liderlerin, Gazze’de uluslararası ya da Arap gücü oluşturma yönündeki söylemlerinin “kuruntu ve hayalden” ibaret olduğu kaydedilen açıklamada, “Gazze’ye bir gücün girmesi kabul edilemez. Bu, işgal gücü olarak görülür ve o şekilde muamele edilir.” ifadesi kullanıldı. Filistin’in yönetiminin, bir Filistin iç meselesi olduğu ve kimsenin buna müdahale etmesine izin verilmeyeceği kaydedilen açıklama şöyle devam etti:

“HİÇBİR GÜÇ HALKIN İRADESİNİ ELİNDEN ALAMAZ” “Filistin halkının iradesi dışında alternatif yönetimler bulma girişimleri, doğmadan ölecek ve başarılı olamayacaktır. Çünkü dünya üzerindeki hiçbir güç, direnişiyle ve kanıyla tarihi baştan yazan halkın iradesini elinden alamaz.”

YAZI ARASI REKLAM ALANI

İsrail ile ateşkes ve esir takası anlaşmasına dair ise açıklamada, “saldırılar tamamen durmadan, yerinden edilenler evlerine dönmeden, İsrail Gazze’den tamamen çekilmeden, yıkılan evler imar edilmeden, abluka kaldırılmadan ve yardım girişleri için sınır kapıları açılmadan” böyle bir anlaşmaya varmanın söz konusu olmadığı yinelendi. İsrail’e, işlediği suçların hesabını ödetmek, onu yalnız bırakmak, tüm iletişim ve yardım hatlarını kesmek ve diplomatik misyonları kapatmak gerektiği kaydedilen açıklamada, Arap ve İslam halklarına İsrail ve onun destekçileriyle doğrudan ya da dolaylı mücadele çağrısı yapıldı. Filistin Toprak Günü’ne ilişkin ise “Bu günün Filistinlilerin kanının, haklı davasının ve bu topraklardaki haklarına bağlılığının canlı bir tanığı olarak kalacağı” ifade edildi. İsrail’in Kanal 12 televizyonunda dün yayımlanan haberde, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın, geçen hafta Washington’a yaptığı ziyaret sırasında, ABD’li yetkililerle, bölgenin güvenliğinden ve insani yardım girişinden sorumlu olacak çok uluslu gücün Gazze’de görevlendirilmesi konusunda müzakerelerde bulunduğu iddia edilmişti. ABD unsurlarını içerip içermeyeceği netlik kazanmayan çok uluslu gücün 3 Arap ülkesinden oluşacağı ifade edilmiş ancak bu ülkelerin adı verilmemişti.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI