DOLAR
32,2834
EURO
34,7821
ALTIN
2.381,64
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
27°C
Antalya
27°C
Açık
Pazartesi Açık
24°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C

Japonya’da 5 kişiyi öldüren gıda takviyesini üreten fabrikaya baskın

Antalya Bilet…

Japonya’da 5 kişiyi öldüren gıda takviyesini üreten fabrikaya baskın
REKLAM ALANI
30.03.2024 11:08
0
A+
A-

Japonya'da 5 kişiyi öldüren gıda takviyesini üreten fabrikaya baskın

En az beş kişinin ölümüne yol açan gıda takviyesini üreten fabrikaya Japon sağlık yetkilileri baskın düzenledi. Son üç yılda 1 milyon kutu satılan hap nedeniyle en az 100 kişi hastaneye kaldırılmıştı.

Japonya hükümetinin sağlık yetkilileri, en az beş kişinin ölümüne neden olan gıda takviyesini üreten fabrikaya baskın düzenledi. Kullanan en az 100 kişinin hastaneye kaldırılmasına neden olan gıda takviyesini üreten Kobayashi Pharmaceutical Co. şirketinin Osaka’daki fabrikasında denetim yapıldı. Şirket, böbrek yetmezliğini de içeren hastalıkların kesin nedeni hakkında çok az şey bilindiğini söylüyor.

Takviye edici gıdaların hepsinde bir tür kırmızı küf olan “benikoji” kullanıldığı belirtilirken, şirket Benikoji Choleste Help adlı pembe hapları, kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olarak satıyordu. Merkezi Japonya’nın batısındaki Osaka kentinde bulunan şirket, son üç mali yılda bu hapın, yaklaşık bir milyon kutu satıldığını söyledi. Şirket ayrıca diğer üreticilere de benikoji sattı ve bazı ürünler ihraç edildi. Takviyeler, doktor reçetesi olmadan eczanelerden satın alınabiliyordu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Benikoji, yıllardır çeşitli ürünlerde kullanılmasına rağmen, sağlık sorunlarına ilişkin raporlar 2023 yılında ortaya çıktı.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI