DOLAR
32,2611
EURO
34,7721
ALTIN
2.401,25
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
27°C
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

BM: Gazze’ye hala yeterli insani yardım TIR’ı giriş yapamıyor

Antalya Bilet…

BM: Gazze’ye hala yeterli insani yardım TIR’ı giriş yapamıyor
REKLAM ALANI
01.04.2024 20:31
0
A+
A-

BM: Gazze'ye hala yeterli insani yardım TIR'ı giriş yapamıyor

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze’ye hala yeterli sayıda insani yardım TIR’ının giriş yapamadığını bildirdi. İsrail’in Şam’daki konsolosluk binasına düzenlediği saldırı hakkında da konuşan sözcü bunun “çok endişe verici” olduğunu belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında Gazze’deki duruma ilişkin bilgilendirme yaptı.

Mart ayında Gazze’ye günde ortalama 159 yardım TIR’ının giriş yaptığını aktaran Dujarric, bunun yeterli olmadığını dile getirdi. Dujarric, hedefin Gazze’ye günde ortalama 500 insani yardım TIR’ının giriş yapması olduğunu ifade etti. İSRAİL’İN ŞAM’A SALDIRISI  İsrail’in İran’ın Şam’daki konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısına ilişkin ise Dujarric, bunun çok endişe verici olduğunu söyledi. Dujarric, konu hakkında daha fazla bilgi edinmeye çalıştıklarını kaydetti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

UNRWA’NIN KAPATILMASINA İLİŞKİN BELGE GELMEDİ  

İsrail’in, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının (UNRWA) kapatılması için BM’ye başvuru yaptığına ilişkin haberler hakkında ise Dujarric, “Biz böyle bir belge görmedik. Genel Sekreter’e de şimdiye kadar böyle bir belge iletilmedi.” bilgisini paylaştı. Dujarric, BM’nin UNRWA’ya ilişkin tutumunun değişmediğini vurguladı. Ajansın milyonlarca kişi için yaşam umudu teşkil etmeye devam ettiğini kaydeden Dujarric, UNRWA’nın Gazze’deki insani yardımların belkemiği olmaya devam ettiğinin altını çizdi. İSRAİL’iN AL JAZEERA’YI ENGELLEMESİ Dujarric, İsrail Meclisi’nin Katar merkezli Al Jazeera televizyonunun İsrail’de yayın yapmasını engelleyecek yasa tasarısını onaylamasını ise “Endişe verici” olarak değerlendirdi. Basının herhangi bir şekilde kısıtlanmasının endişe kaynağı olduğunu kaydeden Dujarric, dünya genelinde bu olumsuz eğilimin artmaya devam ettiğini söyledi.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI