DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
25°C
Antalya
25°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Açık
24°C

İsrail askerleri Şifa Hastanesi’nden çekildi

Antalya Bilet…

İsrail askerleri Şifa Hastanesi’nden çekildi
REKLAM ALANI
01.04.2024 09:38
0
A+
A-

İsrail askerleri Şifa Hastanesi'nden çekildi

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi’nden çekildi. İsrail ordusu tarafından yapılan açıklama ile kuşatmanın iki haftanın ardından sonlandırıldığı onaylandı. Bölgedeki tanıklar, iki hafta süren ablukanın ardından hastanenin büyük ölçüde yandığını ve kullanılamaz hale geldiğini söylüyor.

Filistinli bir sivil savunma sözcüsünün CNN’e aktardığına göre, İsrail askeri güçleri Gazze’nin en büyük hastanesi olan Şifa Hastanesi’nden çekildi. Bölgedeki sivil savunma sözcüsü, “Durum çok kötü” açıklamasında bulundu.

İsrail ordusu, tarafından yapılan açıklama ile kuşatmanın iki haftanın ardından sonlandırıldığı onaylandı. Bir İsrail askeri tarafından açıklamada, iki hafta süren “operasyonun” bittiği kaydedildi. Aktarılana göre Şifa Hastanesi’ndeki 30 hasta şeridin doğusundaki El Ehli Baptist Hastanesi’ne nakledildi. Şifa Hastanesi’nin büyük bölümünün yandığı ve kullanılamaz hale geldiği kaydedildi. Bölgeden alınan görüntülerde kompleksin içindeki kömürleşmiş ve çukurlaşmış binalarla birlikte geniş çaplı bir yıkım görülüyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

İLK BASKIN KASIM AYINDA DÜZENLENDİ Baskın, hastanede ikinci defa gerçekleşti: İsrail güçleri, Şifa Hastanesi’ne ilk kez kasım ayında baskın düzenlemişti. Şifa’daki en son kuşatmada, İsrail güçleri “teröristlere karşı kesin operasyonel faaliyetler” yürüttüklerini söylemişti. İsrail ordusu saldırılar sırasında sivillerin, hastaların ve sağlık ekiplerinin tahliye edildiğini söyledi ancak Şifa Hastanesi içindeki ve çevresindeki Filistinliler sivil kayıplar ve tutuklamalar olduğunu bildirdi. İsrail, Hamas üyelerinin İsrail saldırılarından kaçınmak için camilere, hastanelere ve diğer sivil mekanlara sığındığını iddia ediyor. Hamas iddiaları defalarca reddetti ve bu bölgelere düzenlenen saldırıların sadece sivil kayıplara yol açtığını vurguladı. Antalya Bilet

REKLAM ALANI