DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
38°C
Antalya
38°C
Açık
Cumartesi Açık
38°C
Pazar Açık
38°C
Pazartesi Açık
37°C
Salı Açık
37°C

Tahliye davasını kaybeden kiracı evi ateşe verdi

Antalya Bilet…

Tahliye davasını kaybeden kiracı evi ateşe verdi
REKLAM ALANI
02.04.2024 13:14
0
A+
A-

Tahliye davasını kaybeden kiracı evi ateşe verdi

Ankara’nın Mamak ilçesinde, 1500 lira olan kirasını 1,5 yılda sadece 2 kez ödediği iddia edilen kiracının mahkeme kararıyla tahliyesi istendi. Kiracı, evi ateşe vererek kaçtı. Yangın itfaiye tarafından söndürülürken, ev kullanılamaz hale geldi.

Ankara’da kirayı ödemeyince mahkeme kararıyla tahliyesi istenen kiracı evi yaktı. Hasan Kayan (53), Mamak ilçesinde 3 katlı binanın üst katındaki evinde 2 yıldır oturan Şükrü K. (55) kirayı ödemeyince mahkemeye başvurdu. Mahkeme, 1,5 yılda kirasını 2 kez ödeyen Şükrü K.’nın evden tahliyesi yönünde karar verdi. Bunun üzerine ev sahibi kiracıdan evini boşaltmasını istedi.
Şükrü K., iddiaya göre dün akşam saatlerinde içeride kendisine ait eşyalarla birlikte evi ateşe vererek kaçtı. Yangın, itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü. Ancak ev kullanılamaz hale geldi. Polis, Şükrü K.’yi yakalamak için çalışma başlattı.
Ev sahibi Hasan Kayan’ın oğlu Ahmet Kayan (32), kira ücretini istediklerinde “Geçinemiyorum” cevabıyla karşılaştıklarını ifade ederek, “Kira yüksek değildi, 1500 liraydı. Yangından önce babamı bizzat kendisi arayıp ‘Dava açarsanız evi yakarım, zarar veririm’ diye tehdit etmişti. Yapacağını da yapmış. Neyse ki can kaybı yok. Zamanında müdahale edilmiş, kimse mağdur olmamış. Kendisi kaçıp gitmiş. Polis onu zaten bulacaktır, bundan şüphemiz yok. 6-7 ay önce dava açılmıştı, şu an bitti, kazandık. Evi tahliye süreci başlamıştı. En son polis zoruyla çıkarılması raddesine kadar gelmişti. O raddede de komşulara evi yakacağını yine kendisi de söylemiş. Evin içerisinde bir yıkım yok ama harabe olmuş durumda.” dedi.
Komşu Edip Bayram (53) ise “Kendisini 4 gün önce gördüm. Evi yakacağını söyledi. ‘Bir şey olursa evi yakar giderim’ dedi. Ben de ev sahibi ile görüşüp anlaşmasını söyledim ama görüşmeyeceğini söyledi. Herhangi bir işte çalışmıyordu. Annesiyle beraber yaşıyordu. O da terk edip gitmişti. İnşallah kısa sürede yakalanır.” ifadelerini kullandı.
Ev sahibinin avukatı Emre Burak Onat, kiracının 2 yıl boyunca kira bedelini aksattığını öne sürerek şöyle konuştu: “Bu nedenle kiracının tahliyesi için hukuki süreç başlattık. Mahkeme, tahliye kararı verdi ve evi boşaltmasını kiracıya bildirdikten sonra 1 Mart günü kiracının evi yaktığı haberini aldık. Süreçte müvekkilimize, ‘Bu evi yakarım, çıkartamazsınız beni’ diye mesaj atmıştı.
Bu mesajları nedeniyle savcılığa da şikayette bulunmuştuk. Evi yaktıktan sonra da müvekkilimiz, hakaret mesajları ve canına yönelik tehdit mesajları almaya devam ediyor. Tam bir kiracı terörü ile karşı karşıyayız. Müvekkilimizin can güvenliğinden endişe ediyoruz.”

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI