DOLAR
32,2832
EURO
34,7580
ALTIN
2.409,23
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

İsrail saldırısında hayatını kaybeden yardım çalışanları kimler?

Antalya Bilet…

İsrail saldırısında hayatını kaybeden yardım çalışanları kimler?
REKLAM ALANI
03.04.2024 17:37
0
A+
A-

İsrail saldırısında hayatını kaybeden yardım çalışanları kimler?

İsrail saldırısında hayatını kaybeden yardım kuruşulu World Central Kitchen çalışanlarının cenazeleri Gazze’den çıkarıldı. Biri Filistinli olmak üzere ölenlerin arasında Avustralya, İngiltere, Polonya ve ABD-Kanada vatandaşları da bulunuyordu. World Central Kitchen, 6 Şubat depremlerinde Türkiye’de de yardım çalışmaları yürütmüştü. Yakınları, hayatını kaybeden yardım görevlilerinin hikayelerini anlattı.

İsrail’in pazartesi günü Gazze’ye düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden World Central Kİtchen üyesi 6 Batılı çalışan’ın cenazesi, Gazze’dn çıkarıldı.

Cenazeler, Gazze’nin güneyindeki Refah kentinde bulunan Neccar Hastanesi’nden alınarak Refah Sınır Kapısına götürüldü. Ambulanslarla hastaneden alınan cenazeler Refah Sınır Kapısından geçirilerek Gazze dışına çıkartıldı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

World Central Kitchen, 6 Şubat depremleri sonrası Türkiye’de de yardım çalışmalarına katkı vermişti.

İlk olarak Adana’ya ulaşan ekip, Osmaniye, Gaziantep, Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta yerel restoranlarla koordine olarak öğün dağıtımı yapmıştı.

Pazartesi günü Gazze’deki bir yardım konvoyuna yapılan İsrail hava saldırısında, World Center Kitchen adlı yardım kuruluşundan 7 işçi hayatını kaybetmişti.

Ölenlerin arasında Avustralya, İngiltere ve Polonya vatandaşları da bulunuyordu. İsrail, yardım çalışanlarını “yanlışlıkla” öldürdüğünü söyledi ve olayı soruşturacağını söyledi. 

BİRİ FİLİSTİNLİ ALTISI AVRUPALI 25 yaşındaki Filistinli Saifeddin Issam Abutaha’nın yakın arkadaşı Hassan, BBC’ye verdiği demeçte, “Mültecilere insani yardım sağlayan bir organizasyonla çalışmaktan mutluydu, ölümünle kalbimiz kırıldı. Geçişinle bizi incittin ve seni asla unutmayacağız” dedi. Arkadaşları arasında  “Zomi” olarak bilinen 43 yaşındaki Avusturalyalı Lalzawmi Frankcom, sosyal medya paylaşımlarında, 2022’deki Pakistan ve Bangladeş’teki sel sularında ve bir önceki yıl Haitili yüksek kesimlere yardım götüren bir motosiklet konvoyunda görünüyor. Reuters’a konuşan arkadaşı Bryan Weaver, “Onun için mükemmel bir işti, hayatlarının belki de en zor dönemini yaşayan insanlara sıcak yemek servisi yapabiliyordu. Seni odadaki tek kişi gibi hissettirirdi” diye konuşturdu. Ailesi de “Onunla birlikte olduğunuzda odadaki tek kişi gibi hissettirirdi” diyerek, Zomi’nin merhamet, cesaret ve sevgi mirası bıraktığını belirtti. POLONYA’DAN GİTTİ 35 yaşındaki Damian Sobol, bir yardım çalışanı olarak, Polonya’nın güneydoğusundaki Przemyśl şehrinde yaşıyordu. Şehrin belediye başkanı Wojciech Bakun, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, “Bu harika genç adamı tanıyan insanların şu anda hissettiklerini tarif etmek için kelimeler yok” diye yazdı. Sobol, ölmeden aylar önce, Gazze’ye gidecek yardım malzemelerini, su sistemleri, mutfak ekipmanları ve yemekler de dahil olmak üzere listeleyen videolarda görüldü.İNGİLİZ ORDUSUNDA GÖREVLİYDİLER İngiliz vatandaşları James Kirby, John Chapman ve James Henderson ise World Central Kitchen’ın ümü güvenlik ekibinin bir parçasıydı. İngiltere medyası, üçünün de İngiliz ordusunda eski askerler olduğunu ve İngiltere merkezli Solace Global adlı firma için özel güvenlik yüklenicisi olarak çalıştıklarını bildirdi. 47 yaşındaki Kirby, bir ordu gazisiydi ve ailesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Bosna ve Afganistan’da görev yaptı.  Eski özel kuvvetler komandosu Chapman da 57 yaşında evli ve iki çocuk babasıydı. Ölmeden önce Gazze’de sadece birkaç hafta kaldı. 33 yaşındaki Henderson, İngiliz donanmasının elit savaş birimi olan Kraliyet Deniz Piyadelerinde altı yıl görev yapmıştı. ABD VE KANADA ÇİFTE VATANDAŞI 33 yaşındaki Jacob Flickinger ise hayatını kaybeden yardım ekibinin bir parçasıydı. ABD ve Kanada’nın çifte vatandaşı olan Flickinger için Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, saldırıları kınayan bir sosyal medya paylaşımı yaptı.  Joly, Flickinger’ın ve meslektaşlarının ölümünden sorumlu olanların hesap vermesi gerektiğini belirtti. Antalya Bilet

REKLAM ALANI