DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
27°C
Antalya
27°C
Açık
Pazartesi Açık
25°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

İsrail’in Gazze’de yardım çalışanlarını öldürmesine Batı’dan tepki büyüyor

Antalya Bilet…

İsrail’in Gazze’de yardım çalışanlarını öldürmesine Batı’dan tepki büyüyor
REKLAM ALANI
03.04.2024 10:58
0
A+
A-

İsrail'in Gazze'de yardım çalışanlarını öldürmesine Batı'dan tepki büyüyor

İsrail güçlerinin, aralarında İngiliz, Avusturalyalı ve Polonyalı çalışanlarında olduğu 7 yardım görevlisini öldürmesine yönelik uluslararası tepkiler büyüyor. İngiltere,  İsrail’İn Londra büyükelçisini çağırırken, Avustralyalı insani yardım kuruluşları Gazze’de artan yardım çalışanı ölümlerini kınayan ortak bir açıklama yayınladı. Polonya Başbakanı Donald Tusk ise saldırının, İsrail ile olan ilişkileri zor bir teste tabi tuttuğunu söyledi.

İsrail güçlerinin uluslararası yardım kuruluşu World Central Kitchen (Dünya Merkezi Mutfağı) çalışanı 7 kişiyi öldürmesine yönelik uluslararası tepkiler giderek artıyor. 

İsrail’in pazartesi günü Gazze Şeridi’ndeki Deyr el-Balah’a düzenlediği saldırıda, World Central Kitchen’da görevli 6 Batılı, 1 Filistinli çalışan hayatını kaybetmişti. İsrail “trajik” olayı araştırdığını açıklarken, World Central Kitchen, Tel Aviv hükümetinin “ayrım gözetmeyen cinayetleri” durdurması gerektiğini söyledi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Öldürülenlerin arasında üç İngiliz vatandaşı da bulunuyordu. Tepki olarak, saldırının ardından İsrail’in Londra Büyükelçisi Tzipi Hotovely, İngiltere Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Avustralya’da ise Uluslararası Kalkınma Konseyi (ACFID) ve 7 insani yardım kuruluşu, “Gazze’de artan yardım çalışanı ölümlerini” kınayan ortak bir açıklama yayınladı. Kuruluşlar, Avustralyalı Zomi Frankcom’un “bu çatışmada öldürülen yüzlerce insani yardım çalışanından” biri olduğunu belirtti. Açıklamada, “World Central Kitchen çalışanları, özellikle Gazze’nin kuzeyinde yardım tedarikinin engellenmesiyle ortaya çıkan ve milyonlarca Filistinlinin hayatını tehdit eden gıda krizini çözmeye yönelik uluslararası çabanın bir parçasıydı” denildi.

İsrail güçlerinin hedef aldığı, yardım çalışanlarının içinde bulunduğu araç.5 AVUSTURALYALI’DAN 4’Ü ATEŞKES İSTİYOR Avustralya hükümetini kalıcı bir ateşkesi desteklemek üzere diplomatik girişimlerde bulunmaya çağıran kuruluşlar, yapılan anketlerin her beş Avustralyalıdan dördünün, Gazze’de ateşkesten yana olduğunu gösterdiğini kaydetti. World Central Kitchen, çalışanlarının ölümüne neden olan saldırılardan İsrail’in sorumlu olduğunu söyledi ancak Avustralyalı kuruluşların ortak açıklamasında kimin sorumlu olduğu belirtilmedi.  POLONYA: SALDIRI İSRAİL’LE İLİŞKİLERİ ZOR BİR TESTE TABİ TUTUYOR Polonya ise saldırının, İsrail ile ilişkileri test ettiğine dikkat çekti. Başbakan Donald Tusk, Gazze’de aralarında bir Polonya vatandaşının da bulunduğu yardım görevlilerinin ölümüne neden olan saldırının ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun tepkisinin “anlaşılabilir bir öfkeye” neden olduğunu söyledi. Tusk, olayın Varşova ile ilişkileri gerdiğini belirtti. Tusk, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: “Sayın Başbakan Netanyahu, Sayın Büyükelçi Livne, Polonyalıların büyük çoğunluğu Hamas saldırısının ardından İsrail’le tam bir dayanışma gösterdi. Bugün bu dayanışmayı gerçekten zor bir teste tabi tutuyorsunuz. Gönüllülere yönelik trajik saldırı ve verdiğiniz tepki anlaşılabilir bir öfke uyandırıyor.” Antalya Bilet

REKLAM ALANI